Δυσκολεύεται η Porsche Macan στο τεστ ταράνδου; [video]

Δυσκολεύεται η Porsche Macan στο τεστ ταράνδου; [video]

Το σύστημα αποφυγής ανατροπής της Porsche Macan φαίνεται να τα βρίσκει λίγο σκούρα στη δοκιμή αλλαγής λωρίδας του σουηδικού Teknikens Värld.

Για να προσφέρουν και τα SUV και crossover ενεργητική ασφάλεια αντίστοιχη με των χαμηλών αυτοκινήτων δρόμου οι εταιρίες εξελίσσουν επιπλέον ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα οποία όμως δεν λειτουργούν πάντα όπως πρέπει.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και με την Porsche Macan S Diesel την οποία υπέβαλε σε δοκιμή ενεργητικής ασφάλειας το σουηδικό περιοδικό Teknikens Värld. Κατά τη διαδικασία απότομης αλλαγής λωρίδας, γνωστής και ως τεστ αποφυγής ταράνδου, στο τέλος του μεσαίου διαδρόμου ο εμπρός εξωτερικός τροχός μπλοκάρει για αρκετή ώρα και η Macan χτυπάει τις κορύνες. Το φαινόμενο συμβαίνει μάλιστα ανεξαρτήτως φορτίου, όπως εξηγεί ο δοκιμαστής Linus Pröjtz.

Η Porsche πάντως ανακοίνωσε πως τίποτα περίεργο δεν συμβαίνει στη δοκιμή και εξηγεί ότι απλώς έτσι λειτουργεί το σύστημα αποφυγής ανατροπής Active Rollover Protection. Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι ενδοεταιρικά θα έχουν ήδη εντοπίσει το πρόβλημα του συστήματος και θα προσπαθούν να το διορθώσουν για τις επόμενες Macan που θα βγουν στο δρόμο.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube