Touring Club Suisse, ποια είναι τα κορυφαία λάστιχα για SUV; [video]

Touring Club Suisse, ποια είναι τα κορυφαία λάστιχα για SUV; [video]

Η ελβετική λέσχη χρηστών του δρόμου Touring Club Suisse δοκίμασε 16 μοντέλα ελαστικών για SUV. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα αλλά υπήρξε και μια έκπληξη στο βάθρο.

SUV

Για να κάνει ο καταναλωτής την καλύτερη επιλογή και για να αποφύγει τα αναποτελεσματικά μοντέλα ελαστικών, το Touring Club Suisse διοργάνωσε μια νέα δοκιμή για θερινά λάστιχα για SUV.

Η ελβετική λέσχη δοκίμaσε τη διάσταση 215/55 R17 98W, την οποία φορούν πολλά κοινά και δημοφιλή μοντέλα: Audi Q2, Hyundai Kona, Renault Mégane, Skoda Karoq Volkswagen T-Roc ακόμη και το Ford C-Max. Συνολικά, αξιολογήθηκαν 16 διαφορετικές μάρκες ελαστικών.

Το TCS αξιολογεί τα λάστιχα με τη συνολική βαθμολογία να διαμορφώνεται κατά 70% από παράγοντες ασφάλειας και κατά 30% από περιβαλλοντική ισορροπία

Το Continental PremiumContact7 ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου, ακολουθούμενο από το Michelin Primacy 4+. Από την άλλη, η έκπληξη έρχεται από το Kumho Ecsta HS52, το οποίο κατατάχθηκε στην τρίτη θέση.

SUV

Το Continental αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό στο βρεγμένο αφού σταματά σχεδόν επτά μέτρα (!) νωρίτερα από το τελευταίο της κατάταξης. Από την πλευρά του, το Michelin ξεχώρισε για την ισορροπία των επιδόσεων και τη μακροζωία του, ενώ το Kumho ήταν στο επίπεδο του Michelin για την ασφάλεια και του Continental για τη μακροζωία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 32 χειμερινά λάστιχα σε τεστ, τρία επικίνδυνα [video]

Συνολικά, τα ελαστικά που δοκιμάστηκαν επέδειξαν όλα τους καλή ποιότητα και επιδόσεις. Τα τρία πρώτα θεωρούνται «ιδιαίτερα συνιστώμενα» και δώδεκα βαθμολογούνται ως «συνιστώμενα». Το Dunlop, το Debica, το Bridgestone και το Fulda απλώς δεν θεωρήθηκαν «συνιστώμενα ανεπιφύλακτα».

SUV

Ειδικότερα, το Hankook παρουσίασε μικρές αδυναμίες στο βρεγμένο, το Goodyear διακρίθηκε στο στεγνό και το Falken δεν έλαμψε σε καμία από αυτές τις δύο περιπτώσεις.

Όσο για το Vredestein, το οποίο τερμάτισε τελευταίο, έλαβε χαμηλή βαθμολογία (συνιστώμενο με επιφύλαξη) λόγω της χαμηλής χιλιομετρικής αντοχής του, παρά τα καλά χαρακτηριστικά στο στεγνό και στο βρεγμένο.

Το Touring Club Suisse αξιολογεί τα ελαστικά σύμφωνα με δύο επίπεδα με συνολική βαθμολογία που αποτελείται από 70% ασφάλεια και 30% περιβαλλοντική ισορροπία.

Για τα καλοκαιρινά λάστιχα, η έννοια της ασφάλειας αποτελείται από κριτήρια οδικής συμπεριφοράς στο στεγνό και στο βρεγμένο.

Για την περιβαλλοντική εκτίμηση, σημειώνεται η εκτιμώμενη διάρκεια χιλιομέτρων, η τριβή, η κατανάλωση καυσίμου, το βάρος, ο θόρυβος και η ανθεκτικότητα.

Για αυτό το τελευταίο σημείο, το Touring Club Suisse αξιολογεί το εργοστάσιο παραγωγής, εάν το λάστιχο περιέχει υπολείμματα που μπορούν να απελευθερωθούν από τα πρώτα χιλιόμετρα ή την παρουσία ενός ρύπου που ονομάζεται PAH (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube