Pirelli Cyber: Ελαστικό με συνδεσιμότητα 5G [video]

Pirelli Cyber: Ελαστικό με συνδεσιμότητα 5G [video]

Επικοινωνεί με το αυτοκίνητο και κοντινές συσκευές ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Η Pirelli βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή των νέων ελαστικών Cyber με ενσωματωμένους αισθητήρες και δυνατότητες συνδεσιμότητας 5G. Η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές του ελαστικού σε πραγματικές συνθήκες, σε συνεργασία με τις Ericsson, Audi, Tim, Italdesign και KTH. 

Η συσκευή που βρίσκεται στο εσωτερικό του πέλματος περιλαμβάνει αισθητήρα, επεξεργαστή και ηλεκτρονικά συστήματα που επικοινωνούν με το αυτοκίνητο και άλλες συσκευές σε κοντινή απόσταση. Ο αισθητήρας καταγράφει την πίεση, τη θερμοκρασία, την επιτάχυνση και το πάχος το πέλματος του ελαστικού, προειδοποιώντας τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Continental: Ελαστικό που φουσκώνει αυτόματα εν κινήσει [video]

Pirelli Cyber

Για παράδειγμα, όταν το σύστημα αντιληφθεί το φαινόμενο της υδρολίσθησης, τότε στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου ώστε να προσαρμόσει κατάλληλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τη χαρτογράφηση του κινητήρα, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και τη συμπεριφορά της ανάρτησης. Επιπλέον, όταν ο αισθητήρας εντοπίσει απόκλιση της πορείας του οχήματος ή επικίνδυνες συνθήκες στο οδόστρωμα ενημερώνει τους οδηγούς που ακολουθούν έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Η τεχνολογία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε στόλους επαγγελματικών οχημάτων, καθώς μειώνει το χρόνο για στάσεις και συντήρηση ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα των ελαστικών ελέγχοντας διαρκώς την κατάστασή τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Nokian ετοιμάζει συνδεδεμένα λάστιχα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube