Η Nokian ετοιμάζει συνδεδεμένα λάστιχα

Η Nokian ετοιμάζει συνδεδεμένα λάστιχα

Η Nokian εισέρχεται στο σύμπαν των εξειδικευμένων με τη συνδεσιμότητα, επισημαίνοντας την τελευταία καινοτομία της. Μια εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει την παρακολούθηση της κατάστασης ενός ελαστικού.

Η φινλανδική εταιρεία Nokian είναι υπερήφανη που παρουσιάζει online την τελευταία γενιά των ελαστικών της με ένα σύστημα για την απόκτηση πολλών δεδομένων μέσω μιας εφαρμογής για smartphone. Η πίεση και η θερμοκρασία αποτελούν μέρος της αυτής της παρτίδας, προειδοποιώντας για ακατάλληλη χρήση που επιταχύνει τη φθορά της γόμμας. Ή μετρώντας την αντίστασης κύλισης για να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση.

Η τεχνολογία συνδυάζει τους αισθητήρες στο λάστιχο, μια εφαρμογή smartphone και ένα σύστημα cloud που επιτρέπει να διατηρηθεί το ιστορικό της χρήσης ενός σετ από λάστιχα.

nokian tyres

Αρχικά μόνο οι επαγγελματίες γεωργικοί χρήστες και οι εταιρείες που είναι εξοπλισμένες με βαριά οχήματα κατασκευής θα μπορούν να εξοπλιστούν με τη νέα εφαρμογή. Αργότερα, επιπλέον εξέλιξή της θα καταστήσει την καινοτομία αυτή συμβατή και για τα αυτοκίνητα.

nokian tyres

Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Nokian δήλωσε: «Η ιδέα είναι να γίνει το σύστημα συμβατό με ένα όχημα χωρίς την ανάγκη μετατροπής. Αρκεί να το τοποθετήσεις στα λάστιχα, να εγκαταστήσεις την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνό σου… και να οδηγήσεις». Μια εφαρμογή που αναμφισβήτητα θα ενδιαφέρει τους απανταχού στόλους.

nokian tyres
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube