Continental: Ελαστικό που φουσκώνει αυτόματα εν κινήσει [video]

Continental: Ελαστικό που φουσκώνει αυτόματα εν κινήσει [video]

Η τεχνολογία C.A.R.E. μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα διατηρώντας την ιδανική πίεση στα ελαστικά χωρίς ανάγκη για στάσεις.

Η Continental παρουσίασε ένα καινοτόμο ελαστικό που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να αυξομειώνει την πίεση του αέρα ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

Η τεχνολογία ονομάζεται C.A.R.E. από τα αρχικά των λέξεων Connected (συνδεδεμένο), Autonomous (αυτόνομο), Reliable (αξιόπιστο) και Electrified (εξηλεκτρισμένο). Ο τροχός που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου, περιλαμβάνει ειδικούς αισθητήρες που ελέγχουν διαρκώς την πίεση, τη θερμοκρασία, τη φθορά και το πάχος του πέλματος των ελαστικών. Ανάλογα με τα δεδομένα, ενσωματωμένες αντλίες αυξομειώνουν την πίεση στα ελαστικά χωρίς να απαιτείται στάση του οχήματος.

continental

Το σύστημα "PressureProof", εξασφαλίζει ανά πάσα στιγμή την ιδανική πίεση ελαστικών, επιτρέποντας στα επαγγελματικά οχήματα να παραμένουν σε λειτουργία για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να χάνουν χρόνο σε στάσεις. Παράλληλα, μεγιστοποιείται η αποδοτικότητα του στόλου με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες φθορές. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, θετικό είναι και το αντίκτυπο στο περιβάλλον, αφού με τη σωστή πίεση ελαστικών μειώνονται και οι εκπομπές CO2.

Η τεχνολογία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης. Παρόλα αυτά, λύσεις σαν και αυτή μας δίνουν μια καλή εικόνα για τις δυνατότητες που θα έχουν τα έξυπνα ελαστικά του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube