node/36833

Continental: Ελαστικό που φουσκώνει αυτόματα εν κινήσει [video]

Η τεχνολογία C.A.R.E. μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα διατηρώντας την ιδανική πίεση στα ελαστικά χωρίς ανάγκη για στάσεις.

Η Continental παρουσίασε ένα καινοτόμο ελαστικό που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να αυξομειώνει την πίεση του αέρα ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

Η τεχνολογία ονομάζεται C.A.R.E. από τα αρχικά των λέξεων Connected (συνδεδεμένο), Autonomous (αυτόνομο), Reliable (αξιόπιστο) και Electrified (εξηλεκτρισμένο). Ο τροχός που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου, περιλαμβάνει ειδικούς αισθητήρες που ελέγχουν διαρκώς την πίεση, τη θερμοκρασία, τη φθορά και το πάχος του πέλματος των ελαστικών. Ανάλογα με τα δεδομένα, ενσωματωμένες αντλίες αυξομειώνουν την πίεση στα ελαστικά χωρίς να απαιτείται στάση του οχήματος.

continental

Το σύστημα "PressureProof", εξασφαλίζει ανά πάσα στιγμή την ιδανική πίεση ελαστικών, επιτρέποντας στα επαγγελματικά οχήματα να παραμένουν σε λειτουργία για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να χάνουν χρόνο σε στάσεις. Παράλληλα, μεγιστοποιείται η αποδοτικότητα του στόλου με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες φθορές. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, θετικό είναι και το αντίκτυπο στο περιβάλλον, αφού με τη σωστή πίεση ελαστικών μειώνονται και οι εκπομπές CO2.

Η τεχνολογία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης. Παρόλα αυτά, λύσεις σαν και αυτή μας δίνουν μια καλή εικόνα για τις δυνατότητες που θα έχουν τα έξυπνα ελαστικά του μέλλοντος.

node/39659

Νέα έρευνα εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία των συστημάτων υποβοήθησης

Σύμφωνα με την έρευνα του AAA, οι κατασκευαστές θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στην εξέλιξη των συστημάτων υποβοήθησης.

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Νέα έρευνα εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία των συστημάτων υποβοήθησης

Ο αμερικανικός οργανισμός AAA, δημοσίευσε νέα έρευνα για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού η οποία εγγείρει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά τους.

Οι ερευνητές κάλυψαν 6.437 km (4.000 miles) πορείας σε κλειστούς δρόμους στην Καλιφόρνια που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες, με αυτοκίνητα διαφόρων κατασκευαστών (BMW X7, Cadillac CT6, Ford Edge, Kia Telluride, Subaru Outback) τα οποία ήταν εξοπλισμένα με πλήρη πακέτα συστημάτων ADAS.

Τα αποτελέσματα  έδειξαν ότι κατά μέσο όρο, τα συστήματα αντιμετώπιζαν κάποιου είδους πρόβλημα κάθε 13 km (8 miles). Σε ορισμένες περιπτώσεις τα οχήματα δυσκολεύονταν να παραμείνουν στη λωρίδα κυκλοφορίας και πλησίαζαν υπερβολικά στις γραμμές ή σε άλλα οχήματα. Ενδεικτικό είναι το ότι σε δημόσιο δρόμο, το 73% των σφαλμάτων είχε να κάνει με περιπτώσεις αλλαγής λωρίδας ή λάθος τοποθέτησης στη λωρίδα. Στη δοκιμή που περιλάμβανε ένα υποθετικά ακινητοποιημένο όχημα στον αυτοκινητόδρομο, το 66% των περιπτώσεων οδήγησαν σε σύγκρουση με μέση ταχύτητα 40 km/h (25 mph) κάτι που δείχνει πως ούτε τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης δεν είναι όσο αξιόπιστα όσο χρειάζεται.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ενεργά συστήματα που συνδυάζουν υποβοήθηση στο τιμόνι, το γκάζι και το φρένο, μπορεί να απενεργοποιηθούν δίνοντας τον έλεγχο στον οδηγό χωρίς ξεκάθαρη προειδοποίηση.

Τα συστήματα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, συνήθως προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση Level 2, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι οδηγοί θα γνωρίσουν την έννοια της υποβοήθησης μέσα από αυτά - και σύμφωνα με την έρευνα του AAA, απέχουν αρκετά από το να είναι 100% αξιόπιστα. Ο AAA καλεί τους κατασκευαστές να πραγματοποιούν περισσότερες δοκιμές στα συστήματα υποβοήθησης καθώς βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και με τα θέματα που παρουσιάζουν δεν βοηθούν στην σταδιακή αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού όσον αφορά την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

[Πηγή: AAA]

node/39610

Τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ελαστικών κατά τη διάρκεια της οδήγησης [video]

Έβαλε κάμερα μέσα στο ελαστικό και μας δείχνει το αποτέλεσμα.

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ελαστικών κατά τη διάρκεια της οδήγησης [video]

Το κανάλι Warped Perception στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο μας δίνει καλή εικόνα για το τι συμβαίνει μέσα σε ένα ελαστικό κατά τη διάρκεια της οδήγησης και καθώς το όχημα περνά από λακούβες και ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Η εικόνα προέρχεται από μια κάμερα GoPro Hero 7 που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του ελαστικού πάνω στη ζάντα, μαζί με μια έξτρα μπαταρία και ένα φως. Αφού το ελαστικό φουσκώσει με τη σωστή πίεση, η Mercedes-Benz E55 AMG πηγαίνει για μια βόλτα σε αστικό περιβάλλον ενώ η εικόνα από την κάμερα μεταδίδεται ασύρματα σε κινητό τηλέφωνο.

Όπως βλέπουμε, το ελαστικό παραμορφώνεται κάθε φορά που ακουμπά το οδόστρωμα και απορροφά τις κακοτεχνίες του. Παράλληλα ακούγεται ο ήχος κύλισης και φαίνονται μερικά κομμάτια που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του. Όσο αυξάνεται η ταχύτητα, τόσο αυξάνονται η παραμόρφωση και ο θόρυβος ενώ όταν ο οδηγός δοκιμάζει μια μικρή πλαγιολίσθηση, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για την κάμερα.

[Πηγή: Warped Perception]