node/37688

Η απόλυτη δοκιμή ελαστικών στους 0-15 °C [video]

Σε πόσο χαμηλή θερμοκρασία απαιτούνται χειμερινά λάστιχα; Πότε δεν δουλεύουν τα θερινά, και σε ποιον απευθύνονται τα «all season»;

Σήμερα, όλοι γνωρίζουν –ή θα έπρεπε να γνωρίζουν– ότι το πιο απαραίτητο συστατικό για ασφαλείς μετακινήσεις το χειμώνα είναι τα κατάλληλα λάστιχα. Ωστόσο, η επιλογή δεν γίνεται μόνο μεταξύ θερινών και χειμερινών, αφού στην αγορά υπάρχουν και λάστιχα τεσσάρων εποχών, τα οποία ισχυρίζονται ότι τα καταφέρνουν παντού καλά. Αλλά και λάστιχα Nordic, προορισμένα να αποδίδουν στις ακραίες συνθήκες των βορειότερων χωρών του πλανήτη.

Ο Jonathan Benson, οδηγός/δοκιμαστής του βρετανικού Tyre Reviews, πραγματοποίησε μια δοκιμή ελαστικών με σκοπό να δείξει πώς επηρεάζεται η απόδοση καθενός από τα παραπάνω λάστιχα από τη θερμοκρασία. Διότι μπορείς με ασφάλεια να υποθέσεις πως χρειάζεσαι ένα σετ καλών χειμερινών ελαστικών αν κινείσαι σε χιονισμένους δρόμους με 0° C, τι γίνεται όμως όταν οδηγείς σε στεγνή ή βρεγμένη άσφαλτο στους 5° C ή στους 10° C; Ισχύει ότι οι 7° C είναι το σημείο καμπής, όπως ισχυρίζονται οι εταιρίες ελαστικών; Και πώς αποδίδει ένα χειμερινό λάστιχο όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 15° C;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις φθηνά με ακριβά ελαστικά [video]

Για να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα ο Benson πήρε ένα VW Golf, το οποίο φοράει την πολύ δημοφιλή διάσταση ελαστικών 205/55R16, και πήγε ως το Ivalo της Φινλανδίας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Test World. Εκεί, στην κλειστή πίστα δοκιμών όπου υπάρχει απόλυτος έλεγχος της θερμοκρασίας αέρα και εδάφους, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών, δοκίμασε πώς συμπεριφέρονται τα καλύτερα –σύμφωνα με τον ίδιο– λάστιχα κάθε κατηγορίας σε στεγνό και βρεγμένο, σε διάφορες θερμοκρασίες οδοστρώματος από 0 έως 15° C.

Θερινό: Continental PremiumContact 6
Τεσσάρων εποχών/Θερινό: Michelin CrossClimate+
Τεσσάρων εποχών: Continental AllSeasonContact
Χειμερινό: Continental WinterContact TS 860
Nordic: Nokian Hakkapeliitta R3

Tyre Reviews

Στο βρεγμένο και με 2° C, για να φρενάρει από τα 80 στα 5 km/h το Golf χρειάστηκε με τα θερινά λάστιχα περίπου 5,5 m παραπάνω απ’ ότι με τα τεσσάρων εποχών και τα χειμερινά. Στους 6° C τα θερινά βελτίωσαν πολύ την επίδοσή τους, ενώ τα χειμερινά και τα all season τα πήγαν λίγο χειρότερα, οπότε η διαφορά έπεσε στα 2-2,5 m. Στους 10° C όλα τα λάστιχα σημείωσαν κοντινή επίδοση, με λιγότερο από 1,3 m να χωρίζει το καλύτερο (CrossClimate+) από το χειρότερο (WinterContact TS 860). Η έκπληξη της δοκιμής ήταν ότι στους 15° C το θερινό PremiumContact 6 βρέθηκε στην κορυφή, όμως αφενός η διαφορά του από τα all season δεν ξεπέρασε το 0,5 m, αφετέρου η επίδοση των 27,5 m δεν ήταν καλύτερη από εκείνη που είχε σημειώσει το CrossClimate+ στους 2° C!

Στο στεγνό, τα θερινά βρέθηκαν αναμενόμενα στην κορυφή, τόσο στους 8° C, θερμοκρασία με την οποία ξεκίνησαν οι δοκιμασίες, όσο και στους 0° C! Τα CrossClimate+ έδειξαν τον θερινό προσανατολισμό τους, σχεδόν ισοφαρίζοντας την επίδοση των PremiumContact στους 8° C, ενώ περιέργως η απόδοσή τους έπεφτε όσο έπεφτε και η θερμοκρασία, αντίθετα με τα πιο χειμερινά AllSeasonContact που ξεκίνησαν χειρότερα αλλά βελτιώνονταν. Το ίδιο έκαναν και τα WinterContact, με απόσταση από 1 έως 2,3 m μεγαλύτερη από το χειρότερο all season.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ζαντολάστιχα 17", 18" ή 19": Η απόλυτη σύγκριση [video]

Τέλος, τα λάστιχα ακραίων συνθηκών (Nordic) απέδειξαν ότι καλό είναι να χρησιμοποιούνται μόνο σε τέτοιες. Σε όλες τις δοκιμασίες στην άσφαλτο φρέναραν χειρότερα από όλα, με τη διαφορά τους από τα καλύτερα all season στο βρεγμένο να κυμαίνεται από 7 έως 9 m. Αντίθετα, αρίστευσαν όταν το Golf οδηγήθηκε με αυτά σε θερμοκρασία -9° C, σε χιόνι και πάγο –βούτυρο στο ψωμί τους.

Δείτε στο παρακάτω video ολόκληρη τη δοκιμή, με τα αναλυτικά αποτελέσματα για κάθε δοκιμασία:

node/39446

Elon Musk: Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Ο CEO της Tesla είναι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον τα οχήματα της Tesla θα υποστηρίζουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Elon Musk: Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Ο Elon Musk, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σανγκάη, δήλωσε πως η τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 5) θα είναι έτοιμη αρκετά σύντομα.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 θα γίνει πραγματικότητα, και πιστεύω πως αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα. Συνεχίζω να πιστεύω πως θα έχουμε έτοιμα τα βασικά συστατικά για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 μέσα στο έτος», δήλωσε ο Musk.

Ο CEO της Tesla ισχυρίζεται πως η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι εφικτή με το harware που υπάρχει ήδη στα σημερινά μοντέλα της εταριείας, με τις διαφορές να αφορούν το λογισμικό. Επίσης, θεωρεί πως δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες προκλήσεις για την ολοκλήρωση του project αλλά αρκετά μικρά προβλήματα που απομένει να λυθούν, καθώς το σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει περίεργες καταστάσεις με επιτυχία.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η Tesla να συνεχίσει να αναβαθμίζει τις δυνατότητες του Autopilot που προσφέρει για τα μοντέλα της, το οποίο σήμερα προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Αυτό συμβαίνει επείδή παρόλο που το σύστημα αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο του τιμονιού, της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης, ο οδηγός καλείται να έχει διαρκώς τα χέρια του πάνω ή κοντά στο τιμόνι και να διατηρεί την προσοχή του στο δρόμο καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να του ζητηθεί να ανακτήσει τον έλεγχο.

[Πηγή: CarExpect]

node/39402

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Το σύστημα Tyre Damage Monitoring System εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Microsoft με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Η Bridgestone ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Tyre Damage Monitoring System σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση των ελαστικών καθώς το όχημα κινείται, με στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανές τεχνικές βλάβες, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ.Βρετανία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων έχουν να κάνουν με τεχνικές βλάβες. Όπως αναφέρει η Bridgestone, οι βλάβες στα ελαστικά μπορεί να έχουν να κάνουν με απώλεια πίεσης, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και τραυματισμό της γόμας από λακούβες, κακοτεχνίες ή κοφτερά αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών που υποχρεωτικά ανήκουν στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων από το 2012, δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση του ελαστικού, ενώ η σωστή συντήρηση τους αποτρέπει πιθανά προβλήματα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθεί ο οδηγός τον τραυματισμό του ελαστικού από αντικείμενα καθώς βρίσκεται σε κίνηση - κάτι που έρχεται να λύσει το Tyre Damage Monitoring System.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα αυτοκίνητα. Μέσω αλγορίθμων, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης της επιφάνειας του ελαστικού, με τον οδηγό να λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα αμέσως μετά από μια πιθανή βλάβη. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την τοποθεσία όπου παρατηρήθηκε η βλάβη, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στις τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση δρόμων, αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Το Tyre Damage Monitoring System είναι ήδη διαθέσιμο για τους στόλους οχημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι παρόμοιο και στα επιβατικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

[Πηγή: Bridgestone]