Δείτε τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις φθηνά με ακριβά ελαστικά [video]

Δείτε τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις φθηνά με ακριβά ελαστικά [video]

Όσοι σκέφτονται να εξοικονομήσουν χρήματα με αυτό τον τρόπο θα πρέπει πρώτα να δουν το παρακάτω βίντεο.

Η αλλαγή ελαστικών είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετή έρευνα, αμέτρητες επιλογές και σημαντικά μεγάλο κόστος - ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα επιδόσεων με φαρδιά ελαστικά χαμηλού προφίλ. Για αυτό το λόγο, αρκετοί οδηγοί προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα επιλέγουν μια άλλη μάρκα ελαστικών για τον κινητήριο άξονα όταν χρειαστεί να αλλάξουν. Πόσο επηρεάζει όμως αυτή η πρακτική την οδική συμπεριφορά του οχήματος;

Για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, το βρετανικό Tyre Reviews και ο οδηγός Jonathan Benson πραγματοποίησαν μια δοκιμή σε βρεγμένη πίστα, με την BMW M2 να φορά διάφορους συνδυασμούς ελαστικών. Το τεστ ξεκινά με τα εργοστασιακά Continental SportContact 6 που θέτουν και το χρόνο αναφοράς. Στη συνέχεια ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S τοποθετούνται στον πίσω άξονα για να φανεί το πόσο επηρεάζεται η ισορροπία του οχήματος όταν συνδυάζονται δύο premium μάρκες. Ακολουθούν φθηνότερα ελαστικά της Kumho PS91 τα οποία θεωρούνται μια μέση λύση από πλευράς κόστους, ενώ το τεστ ολοκληρώνεται με τα φθηνότερα ελαστικά Accelera.

Τα αποτελέσματα θα σοκάρουν το μέσο θεατή και σίγουρα θα κάνουν τους ενδιαφερόμενους να σκεφτούν πολύ σοβαρά την επόμενη φορά που θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου τους ασχέτως κατηγορίας.

Πηγή: Tyre Reviews

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube