Το “Drink Driving Suit” της Ford σε κάνει να νοιώθεις μεθυσμένος [video]

Το “Drink Driving Suit” της Ford σε κάνει να νοιώθεις μεθυσμένος [video]

Οι περισσότεροι νεαροί οδηγοί στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι ή έχουν δει φίλους να οδηγούν σε κατάσταση μέθης.

Πάνω από τους μισούς νεαρούς οδηγούς στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ ή έχουν δει φίλους τους να οδηγούν μεθυσμένοι, σύμφωνα με νέα έρευνα τη διεξαγωγή της οποίας ανέθεσε η Ford Motor Company.

Η έρευνα μεταξύ 5.000 οδηγών ηλικίας 18 - 24 ετών έδειξε επίσης ότι το 32% έχει δεχτεί να μπει στο αυτοκίνητο μεθυσμένου οδηγού και το 66% δεν γνωρίζει το νόμιμο επιτρεπτό όριο αλκοόλ για οδήγηση στη χώρα του.

Η Ford ανέθεσε τη διεξαγωγή της έρευνας για να κατανοήσει καλύτερα τις συνήθειες και τις απόψεις των νεαρών οδηγών ως προς την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο ανέδειξε τους νεαρούς Ισπανούς πρώτους στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή στην αποδοχή άλλων μεθυσμένων οδηγών με ποσοστό 74% και ακολούθησαν η Γερμανία (65%), και η Γαλλία (64%). Το 26% όσων ομολόγησαν ότι έχουν οδηγήσει μεθυσμένοι θεωρούσε ότι δεν έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια.

«Αλκοόλ και οδήγηση μπορεί να αποδειχτεί ολέθριος συνδυασμός και τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό είναι να φτάσει στους νεαρούς οδηγούς αυτό το μήνυμα» δήλωσε η Barb Samardzich, chief operating officer, Ford Ευρώπης.

Πέρσι, η Ford λανσάρισε στην Ευρώπη το “Ford Driving Skills for Life”, το βραβευμένο, δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών οδηγών της εταιρίας, και τώρα έχει εξελίξει μία στολή “Drink Driving Suit” που δυσχεραίνει την ορατότητα, τη συγκέντρωση και την ισορροπία.

Αποτελείται από γυαλιά παραμόρφωσης όρασης, ωτοασπίδες, βαρίδια σε καρπούς και αστραγάλους, αλλά και επενδύσεις σε ώμους, λαιμό και γόνατα. Το “Drink Driving Suit” κάνει ακόμα και τις απλές δραστηριότητες – όπως περπάτημα σε ευθεία γραμμή – πολύ πιο δύσκολες και δείχνει πόσο επηρεάζεται μία πιο περίπλοκη δραστηριότητα όπως οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 25% όλων των τροχαίων θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρώπη σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ και το αλκοόλ είναι κύριος παράγοντας στην πρόκληση μοιραίων τροχαίων ατυχημάτων με την εμπλοκή νεαρών οδηγών.

«Το “Drink Driving Suit” της Ford είναι ένας έξυπνος τρόπος που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα νηφάλια να βιώνουν από πρώτο χέρι σε τί βαθμό οι ικανότητές τους μπορούν να επηρεαστούν από το αλκοόλ» δήλωσε η Samardzich. «Με τη στολή μπορούμε να δείξουμε πόσο πιο δύσκολες μπορούν να γίνουν ακόμα και απλές δραστηριότητες και να τους διδάξουμε τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ σε συνδυασμό με την οδήγηση.»

Η Ford εξέλιξε το “Drink Driving Suit” με επιστήμονες της Γερμανικής εταιρίας Meyer-Hentschel Institut που ερευνά τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας. Η Ford έχει δημιουργήσει επίσης τα “Third Age Suit” και “Pregnancy Suit” για να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες οδηγών μεγαλύτερης ηλικίας και εγκύων.

«Όσοι δοκιμάσουν το “Drink Driving Suit” για πρώτη φορά σύντομα θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει κυριολεκτικά να δίνουν μάχη για καθημερινές δραστηριότητες που συνήθως θεωρούν δεδομένες – όπως να σηκώσουν ένα φλιτζάνι ή να πληκτρολογήσουν έναν αριθμό τηλεφώνου», δήλωσε ο Gundolf Meyer-Hentschel, ιδρυτής και CEO της εταιρίας. «Προβάλλει με έξυπνο τρόπο ένα σοβαρό μήνυμα: τι μπορεί να συμβεί κατά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.»

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube