Apple: Ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας με την LG Magna e-Powertrain για την παραγωγή EV

Apple: Ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας με την LG Magna e-Powertrain για την παραγωγή EV

Η συμφωνία που διαπραγματεύεται η Apple με την κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain, εγγυάται εκτός των άλλων και την εφοδιαστική αλυσίδα του σχεδίου παραγωγής.

Η Apple πρόκειται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την LG Magna e-Powertrain σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται από τη Νότια Κορέα. Πρόκειται για μια κοινοπραξία των LG Electronics και της γνωστής κατασκευάστριας Magna.

Επικαλούμενοι μια πηγή της LG Group οι The Korean Times ισχυρίζονται ότι μια συμφωνία μεταξύ της Apple και της κοινοπραξίας LG Magna e-Powertrain, είναι «πολύ κοντά», αλλά όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να συζητούνται» .

Οι Korean Times αναφέρουν ότι ο όγκος παραγωγής EV που σχεδιάζει η Apple θα παραμείνει αρχικά περιορισμένος καθώς η Apple σκοπεύει κυρίως να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά της οχήματα πρώτης γενιάς ως μέτρο αξιολόγησης της εμπορευσιμότητάς τους.

Η υπάρχουσα συνεργασία της Apple με την LG Group, σε προϊόντα που ήδη παράγει η πρώτη, αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση πως δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Επειδή οι θυγατρικές της LG Group, συμπεριλαμβανομένων των LG Display, LG Chem, LG Energy Solution και LG Innoteck, περιλαμβάνονται ήδη στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, η Apple δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τυχόν ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτοί οι συνεργάτες της LG είναι ικανοί για να εγγυηθούν την ομαλή ροή ανταλλακτικών που απαιτείται για την απρόσκοπτη παραγωγή του Apple car.

Η Apple ξεκίνησε αρχικά την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού οχήματος το 2014 ως μέρος ενός εσωτερικού σχεδίου γνωστού ως Project Titan. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός λογισμικού αυτόνομης οδήγησης. Έκτοτε, το σχέδιο πάγωσε για λίγο, για να αναζωπυρωθεί και πάλι η επιθυμία της Apple για ένα EV, μέσω της αναζήτησης συνεργειών με άλλους κατασκευαστές. 

Τώρα η Apple φαίνεται -επιτέλους- να έχει βρει τον συνεργάτη εκείνο που θα της επιτρέψει να προχωρήσει στην παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube