Απίστευτος, ατελείωτος «αχυρώνας»! [video]

Απίστευτος, ατελείωτος «αχυρώνας»! [video]

Σε κατάσταση αποθήκευσης, αλλά και κατά πλειονότητα σε θλιβερή κατάσταση, βρέθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα. Ο «αχυρώνας» εγκαταλειμμένης ιδιοκτησίας, έκρυβε από διάφορες BMWκαι Bentley μέχρι Jensen Interceptor, Lotus Esprit και Cadillac Eldorado…

αχυρώνας

Ένας «αχυρώνας» είναι κάποιες φορές η χρυσή ευκαιρία για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις ένα μεγάλο και σημαντικό, συλλεκτικό «γκαράζ». Ή να εμπλουτίσεις μαζικά αυτό που έχεις. Εκτός βέβαια από το μπόλικο χρήμα. Οπότε χρειάζονται πολλοί τέτοιοι «αχυρώνες» για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των απαιτητικών συλλεκτών. Το video από το κανάλι του The Bearded Explorer στο YouTube μας δίνει ένα καλό δείγμα τέτοιου αχυρώνα.

Ο «αχυρώνας» που ανακάλυψαν οι σύγχρονοι κυνηγοί κλασικών αυτοκινήτων περιείχε δεκάδες επί δεκάδων αυτοκίνητα σε μία ερειπωμένη ιδιοκτησία, πνιγμένη στα δέντρα και στα αγριόχορτα.

Μια απίστευτη ανακάλυψη, καθώς ο αχυρώνας δεν είναι ένας, αλλά πολλοί όπως και υποστατικά φίσκα στα αυτοκίνητα. Τόσα που δεν χωρούσαν στο κάδρο του εικονολήπτη που έπρεπε να πηγαίνει δεξιά αριστερά για να μπορέσει να τα κινηματογραφήσει. Μερικά αυτοκίνητα βρίσκονταν στην παραπάνω ιδιοκτησία για τόσο πολύ καιρό που ήταν εντελώς καλυμμένα από δέντρα και θάμνους, όπως ένα SAAB με ορατά μόνο τα πίσω φώτα. Τα ζιζάνια και το γρασίδι είναι τόσο ψηλά που καλύπτουν τους τροχούς και τους προφυλακτήρες των αυτοκινήτων.

αχυρώνας,

Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι σε πολύ κακή κατάσταση αν και όχι στην ίδια κατάσταση ταλαιπωρίας. Μερικά αυτοκίνητα μοιάζουν σαν να έχουν αποσυναρμολογηθεί, άλλα μοιάζουν για θύματα συγκρούσεων. Η παρέλαση των αυτοκινήτων εμπρός από την κάμερα είναι ατελείωτη, με Bentley, Jaguar, ακόμη και Rolls-Royce σε αυτή την τεράστια και πολυσυλλεκτική και χαοτική συλλογή. Υπάρχει μια Porsche 911, τουλάχιστον δύο Porsche 924, μια Porsche 944 και πιθανώς περισσότερα μοντέλα από το Zuffenhausen.

Ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα φαίνεται να είναι σε θλιβερή κατάσταση εξωτερικά, η Φύση δεν έχει εισβάλλει καταλυτικά σε όλα τα οχήματα. Αρκετά από αυτά φαίνεται να έχουν καλοδιατηρημένο εσωτερικό. Η συλλογή περιλαμβάνει μερικά εμβληματικά κομμάτια, όπως ένα Ford Sierra XR, ένα Metro GT-A, ένα FIAT Coupé με σήμα Abarth, μια Lotus Esprit και ένα Jensen Interceptor. Αμέτρητα Peugeot και λίγα Citroën βρίσκονται πόρτα πόρτα με Mercedes-Benz, Mini, Morris, MG... Όρεξη να ’χεις να καταγράφεις. 

αχυρώνας, FIAT Coupé

Ανάμεσα σε όλα αυτά, βλέπουμε και μια Cadillac Eldorado, της περιόδου 1967-1970 -όγδοη γενιά και το πρώτο προσθιοκίνητο της εταιρείας. Κάποιος δε, άφησε την πόρτα του οδηγού ανοιχτή απ’ όπου μπορείς να δεις τις λερές ταπετσαρίες και το ταμπλό, τη μοκέτα εμπρός που δεν υπάρχει και το διαλυμένο πάνελ της πόρτας.

Δεν ξέρουμε πού βρίσκεται αυτός ο «αχυρώνας», αλλά έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι βρίσκεται κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

αχυρώνας, Cadillac Eldorado

Η ροή των αυτοκινήτων φαίνεται ατελείωτη, κάθε γωνιά αποκαλύπτει όλο και περισσότερα αυτοκίνητα. Ορισμένα έχουν σκουριασμένο καπό, ενώ άλλα είναι καλυμμένα με κούτες με προσωπικά αντικείμενα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια συλλογή που φαίνεται να έχει παραμείνει ανέπαφη για αρκετό καιρό.

Δείτε όλα τα αυτοκίνητα σε αυτό το video των 27 λεπτών...

[Πηγή The Bearded Explorer / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube