Ανανεωμένο Kia Sportage χωρίς καμουφλάζ

Ανανεωμένο Kia Sportage χωρίς καμουφλάζ

Το φρεσκαρισμένο Sportage, που αναμένεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, κρύβει τις σημαντικότερες αλλαγές του κάτω από το καπό και στις νέες τεχνολογίες.

Φρεσκαρισμένο Sportage; Πού; Θα μπορούσαμε να το πούμε κι έτσι, βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες που μας αποκαλύπτουν το φρεσκάρισμα του Sportage, του πιο καλοπουλημένου μοντέλου της γκάμας στην Ευρώπη. 

Κι αυτό, διότι οι διαφορές με την πρώτη ματιά φαίνονται μικρές για να μην πούμε ανύπαρκτες. Η αλλαγές λοιπόν θα πρέπει να βρίσκονται κάτω από το καπό και στον τομέα των τεχνολογιών.

Πάντως, με τη θέση που κατέχει μεταξύ των μοντέλων της Kia στον πίνακα των πωλήσεων, το Sportage, κρίθηκε ότι έπρεπε να φρεσκαριστεί. Αλλά από την άλλη, μιας και έχουμε να κάνουμε με «ομάδα που κερδίζει», επίσης κρίθηκε ότι το κορεατικό κόμπακτ SUV έπρεπε να αντιμετωπισθεί αισθητικά με μεγάλη διακριτικότητα, έτσι ώστε να μην κλονισθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia Sportage 1.7 CRDi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Kia Sportage 1.6 T-GDi 4x4 DCT

Το Sportage MY2019 λοιπόν κατελήφθη από τους κατασκόπους-φωτογράφους χωρίς ίχνος καμουφλάζ, σε απόσταση αναπνοής από την επίσημη παρουσίασή του, και είναι σαφές ότι πρέπει να το εξετάσεις πολύ προσεκτικά πίσω για να αποτυπώσεις τις διαφορές.

Kia Sportage MY2019

Αισθητικά, η κύρια εξέλιξη εμπρός είναι η εμφάνιση μιας μακριάς χρωμιωμένης ρίγας που χωρίζει τα φώτα ομίχλης στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Ίδια παρατήρηση και στο πίσω μέρος, με αυτόν τον οριζόντιο διαχωρισμό στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στο εσωτερικό, είναι ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι εξελίξεις σε αυτό το στάδιο.

Ο ανασχεδιασμός ήταν επίσης μια ευκαιρία για την Kia να κάνει και τεχνικές αλλαγές, δεδομένου ότι το Sportage θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που υιοθετεί ένα ελαφρό υβριδικό συνδυασμό με έναν κινητήρα ντίζελ. Κάτι που θα δούμε πολύ σύντομα και στο νέο Ceed

Για το νέο Sportage, το βιβλίο παραγγελιών έχει ανοίξει ήδη στην Ελλάδα, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Kia Sportage MY2019
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube