ALD Automotive: 500 εκατομμύρια για την αγορά εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων

ALD Automotive: 500 εκατομμύρια για την αγορά εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων

Η ALD Automotive, θυγατρική της Société Générale, στοχεύει μέχρι το 2020 να διαθέτει στο στόλο της 200.000 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, μειώνοντας δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας.

Θυγατρική του ομίλου Société Générale που ειδικεύεται στη μακροχρόνια μίσθωση και τη διαχείριση στόλων, η ALD Automotive μόλις συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ένα στόλο 14.348 αυτοκινήτων, αποτελούμενο από 24% ηλεκτρικά μοντέλα και το 76% υβρίδικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Το σύνολο των νέων αυτοκινήτων θα διανεμηθεί σε 13 χώρες όπου η ALD Automotive δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. 

Η συναλλαγή έγινε από την Société Générale με τη μορφή τετραετούς ομολόγου θετικής υποχρέωσης. Η τράπεζα πραγματοποιεί αυτό το είδος συλλογής κεφαλαίων, των οποίων οι αρχές έχουν καθοριστεί από μια ομάδα εργασίας του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP-FI). Συνολικά, πρόκειται για χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: Την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Τα 500 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας. Στα τέλη Ιουνίου, η ALD Automotive είχε ήδη ένα στόλο περίπου 84.000 ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Η αγορά που μόλις ανακοινώθηκε θα φέρει αυτόν το στόλο σε ύψος περίπου 100.000 μονάδων, ένα ακόμη βήμα προς τα 200.000 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα που προγραμματίζονται από την ALD Automotive για το 2020. Με προσέλκυση όλο και περισσότερων επενδυτών, αυτή η συμπεριφορά επιτρέπει στη θυγατρική της Société Générale να βελτιώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube