node/32683

ALD Automotive: 500 εκατομμύρια για την αγορά εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων

Η ALD Automotive, θυγατρική της Société Générale, στοχεύει μέχρι το 2020 να διαθέτει στο στόλο της 200.000 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, μειώνοντας δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας.

Θυγατρική του ομίλου Société Générale που ειδικεύεται στη μακροχρόνια μίσθωση και τη διαχείριση στόλων, η ALD Automotive μόλις συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ένα στόλο 14.348 αυτοκινήτων, αποτελούμενο από 24% ηλεκτρικά μοντέλα και το 76% υβρίδικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Το σύνολο των νέων αυτοκινήτων θα διανεμηθεί σε 13 χώρες όπου η ALD Automotive δραστηριοποιείται, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. 

Η συναλλαγή έγινε από την Société Générale με τη μορφή τετραετούς ομολόγου θετικής υποχρέωσης. Η τράπεζα πραγματοποιεί αυτό το είδος συλλογής κεφαλαίων, των οποίων οι αρχές έχουν καθοριστεί από μια ομάδα εργασίας του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP-FI). Συνολικά, πρόκειται για χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: Την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Τα 500 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας. Στα τέλη Ιουνίου, η ALD Automotive είχε ήδη ένα στόλο περίπου 84.000 ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Η αγορά που μόλις ανακοινώθηκε θα φέρει αυτόν το στόλο σε ύψος περίπου 100.000 μονάδων, ένα ακόμη βήμα προς τα 200.000 εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα που προγραμματίζονται από την ALD Automotive για το 2020. Με προσέλκυση όλο και περισσότερων επενδυτών, αυτή η συμπεριφορά επιτρέπει στη θυγατρική της Société Générale να βελτιώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας.

node/39105

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Το ΔΣ της VW έδωσε το «πράσινο φως» και πλέον η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι γεγονός - Σε ποιους τομείς θα συνεργαστούν.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Ένα χρόνο περίπου πριν, η VW και η Ford είχαν ανακοινώσει ότι προτίθενται να συνεργαστούν και να χαράξουν μια κοινή πορεία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα. 

Πλέον αυτή η πρόθεση μετουσιώνεται σε πράξη, καθώς το ΔΣ της VW ενέκρινε τα βασικά σημεία της συμφωνίας που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και στις δύο μεγάλες εταιρείες. 

ΜΕΒ

Βασικότερο σημείο της συμφωνίας είναι ότι η VW θα παραχωρήσει στη Ford το δικαίωμα χρήσης της πλατφόρμας ΜΕΒ για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στην πλατφόρμα αυτή που βασίζεται το ID.3 της VW θα «πατήσει» και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Ford που θα διατίθεται στην Ευρώπη. 

Από την πλευρά της η Ford θα δώσει στη VW ένα μεσαίου μεγέθους pick-up που θα ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της Ford στην κατηγορία (που είναι σημαντικότατη) και το οποίο βέβαια θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της VW.

Τέλος, στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν από κοινού ανάλογη τεχνολογία μέσω της Argo AI, εταιρείας που η Ford χρησιμοποιεί ήδη για το σκοπό αυτό.

node/39097

Στις 5 Ιουνίου ανακοινώνονται τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τι είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός - Τι αναφέρουν πληροφορίες για το ύψος των επιδοτήσεων.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Στις 5 Ιουνίου ανακοινώνονται τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες και δωρεάν στάθμευση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, που παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μάλιστα στο Υπουργικό ότι προτίθεται να παρουσιάσει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2020», τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε μόνο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και για το πλαίσιο κινήτρων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του αποτυπώματος των αερίων του θερμοκηπίου».

ipourg

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για «πράσινες» μετακινήσεις  και βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

- Οικολογικό μπόνους (επιδότηση) για απόκτηση ηλεκτρικού ΙΧ, δικύκλου, ποδηλάτου και μικρών βαν που απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταξί.

- Φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες  για απόκτηση /χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών φόρτισης.

- Δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενες θέσεις  για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

- Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και φόρτισης από τους Δήμους.

- Μέτρα για διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στον Δημόσιο Τομέα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κινείται στα επίπεδα των 4.500-5.000 ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει χτες, άλλωστε, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, για τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα οι επιδοτήσεις θα είναι πιο γενναίες, «γιατί θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα στα δίκυκλα, ιδιαίτερα στα ποδήλατα. Θεωρούμε ότι είναι η κίνηση της νέας εποχής. Μας νοιάζει η νέα γενιά και μας νοιάζει ιδιαίτερα το ποδήλατο. Γι’ αυτό εκεί θα δώσουμε σημαντικά κίνητρα».