node/38089

Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Η σουηδική φίρμα ξεπέρασε τις 700.000 πωλήσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 700.000 μοντέλα.

Το 2019, ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η Volvo σημείωσε αύξηση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο με 705 χιλιάδες μονάδες (+9,8%). Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική φίρμα πούλησε 154.961 αυτοκίνητα στην Κίνα (+18,7%), 108.234 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ (+10,1%) και 50.000 αυτοκίνητα στη Γερμανία. Επιπλέον σημείωσε επιμέρους ρεκόρ πωλήσεων σε Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κορέα, Πολωνία και Πορτογαλία.

Τα λειτουργικά κέρδη της Volvo για το 2019 έφτασαν στις 274,1 δις σουηδικές κορώνες (25,97 δισ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 8,5% σε σχέση με το 2018. Το περιθώριο κέρδους ήταν 5,2% έναντι 5,6% της προηγούμενης χρονιάς.

Μέσα στο προηγούμενο έτος, η Volvo ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040, ενώ παρουσίασε και το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο - XC40 Recharge.

node/39059

Volvo: Δώστε κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο CEO της Volvo θεωρεί σπατάλη χρημάτων τα μέτρα απόσυρσης για αγορά βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Volvo: Δώστε κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

O Håkan Samuelsson, CEO της Volvo, πιστεύει πως είναι αφελές για τις εταιρείες να περιμένουν πως οι πελάτες τους θα επιστρέψουν στις εκθέσεις για να αγοράσουν αυτοκίνητα με κνητήρες βενζίνης ή πετρελαίου μετά από την άρση των μέτρων του lockdown.

Στα πλαίσια του συνεδρίου Financial Times Global Boardroom, ο Håkan Samuelsson δήλωσε ότι τα μέτρα απόσυρσης για ενίσχυση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων με θερμικά μοτέρ είναι σπατάλη χρημάτων προσθέτοντας: «Η ηλεκτροκίνηση θα έρθει ταχύτερα. Θα ήταν καλό να προωθήσουμε τη νέα τεχνολογία - καλό για τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία είναι πιο ακριβά στα πρώτα χρόνια.»

«Η ζήτηση στην Ευρώπη είναι περίπου στο 30% της συνηθισμένης ζήτησης, όμως στην Κίνα έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προ-κορονοιού εποχή. Αν διαβάζουμε σωστά τα σημάδια, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλή ανάκαμψη. Πραγματικά ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα, καθώς οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφή για την αυτοκινητοβιομηχανία.»

Ο ισχυρός άντρας της Volvo παραδέχθηκε πως η πτώση των πωλήσεων λόγω πανδημίας έχει αναγκάσει την εταιρεία να λειτουργεί το κεντρικό της εργοστάσιο μόλις τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της ανάγκης προμήθειας μεγάλου μέρους ανταλλακτικών από την Κίνα, το οποίο προκάλεσε προβλήματα στην παραγωγή το προηγούμενο διάστημα: «Είναι ανάγκη για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία. Χρειάζεται να παράγουμε αυτοκίνητα στο μέρος που τα πουλάμε. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Κίνα για να παράγει τα πάντα.»

[Πηγή: Autocar]

node/39058

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η εταιρεία θα προσφέρει στους καταναλωτές μερικές από τις κορυφαίες μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων στον κόσμο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες πωλήσεων και after sales. 

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Η Kosmocar επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των e-bikes 

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Škoda και Ducati, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα  των e-bikes, όπως αποκαλούνται τα πάσης φύσης ποδήλατα τα οποία έχουν μπαταρία και για την κίνησή τους χρησιμοποιούν υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα. 

lana
Γιάννης Κωνσταντάτος, Λάνα Μανδύλα και Αντώνης Μαυριδόγλου


Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την κ. Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Kosmocar αποδέχθηκε σχετική τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ και θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην υλοποίηση της διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

halb
Γιάννης Κωνσταντάτος, Ανδρέας Χαλμπές


Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο κ. Ευθύμης Μπακογιάννης, Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και δέκα από τους έντεκα δημάρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ. 

hatz

Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε παρόχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο portfolio τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. 
Ταυτόχρονα, παρά τις προ ετών αντίθετες προβλέψεις, η αστυφιλία στον πλανήτη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών κατέδειξε ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε αστικό περιβάλλον, ποσοστό που σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια θα ανέλθει στο 68%.

Με τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης να αυξάνονται και να μεταβάλλονται με ραγδαίο ρυθμό, οι πολίτες και τα κράτη αναζητούν σύγχρονους, ευέλικτους και οικολογικούς τρόπους κινητικότητας. Παράλληλα, την προσπάθεια ενισχύουν τόσο η αυξανόμενη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος όσο και η αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, με την άθληση να είναι όλο και περισσότερο ενταγμένη στην καθημερινότητα των πολιτών και μία συνεπακόλουθη ελάφρυνση του κόστους του συστήματος υγείας. 

ebik

Απάντηση σε όλα αυτά τα θέματα έρχονται να δώσουν τα e-bikes, μία σύγχρονη μορφή αστικής μετακίνησης η οποία γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση στις πολύβουες μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου. Τα οφέλη από τη χρήση των e-bikes είναι πολλά και ποικίλα. Πέρα από το προφανές «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα e-bikes προσφέρουν στον κάτοχό τους ένα αίσθημα ευεξίας, ενώ παράλληλα δίνουν λύση και στο χωροταξικό πρόβλημα των πόλεων, καθώς  καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο αστικής μετακίνησης. 

[Πηγή: δελτίο Τύπου Kosmocar]