node/36940

Επίσημο: Νέο Volvo XC40 Recharge, το πρώτο EV της φίρμας [video]

Με μπαταρία ιόντων λιθίου 78kWh, αυτονομία 400 km και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. 

"Στο μέλλον οι πελάτες μας θα πρέπει να απαντούν σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Θέλουν ένα αυτοκίνητο με καλώδιο ή χωρίς". Με αυτή τη φράση τη Volvo υποδέχεται το XC40 Recharge, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της και το πρώτο της σειράς Recharge.
 
Το ηλεκτρικό XC40 βασίζεται στο XC40, το κόμπακτ SUV της και αποτελεί ορόσημο για τη Volvo Cars: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο Volvo με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα ψυχαγωγίας που τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Στα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo Cars θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, καθώς επιδιώκει το 50% των συνολικών πωλήσεών της μέχρι το 2025 με αφορά ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα.

vol

Το XC40 Recharge μπορεί να βασίζεται στο συμβατικό XC40, αλλά το αρχικό σχέδιο έχει δεχτεί πολλές αλλαγές από τους μηχανικούς της εταιρείας. Ολόκληρο το πλαίσιο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου έχει αλλάξει, την ώρα που η μπαταρία φιλοξενείται σε έναν κλωβό από αλουμίνιο στο μέσο του αμαξώματος. Με τον τρόπο αυτό και προστατεύεται δεόντως, αλλά παράλληλα συντελεί στη μετάθεση του κέντρου βάρους πιο χαμηλά. Κάτι που λειτουργεί ευεργετικά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. 

Η μπαταρία του XC40 Recharge είναι ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 78kWh και εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία 400 km κατά WLTP.  Η φόρτισή της (η υποδοχή είναι εκεί όπου στο συμβατικό μοντέλο είναι η τάπα του ρεζερβουάρ), ολοκληρώνεται σε ποσοστό 80% σε μόλις 40 λεπτά σε ταχυφορτιστή ισχύος 11 kW AC ή 150 kW DC.

volv

Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, φροντίζουν να δίνουν κίνηση στο αυτοκίνητο που με τον τρόπο αυτό αποκτά και χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 408 ίππους και η ροπή τα 660 Νm. Έτσι η Volvo υπόσχεται ένα χρόνο της τάξης των 4,9'' για το 0-100 km/h, αλλά η τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 180 km/h. Αυτό οφείλεται σε ένα σημαντικό ποσοστό στο αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου που φτάνει τα 2.150 κιλά. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμβατική βενζινοκίνητη έκδοση του XC40 ζυγίζει 1.495 kg.

xc

Με τη Volvo να είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας, το ηλεκτρικό XC40 Recharge όχι μόνο ενσωματώνει όλα τα συστήματα που γνωρίζαμε αλλά καινοτομεί. Έτσι γίνεται το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει το πακέτο αισθητήρων Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) με λογισμικό της Zenuity. Το πακέτο ADAS αποτελείται από μια σειρά ραντάρ, καμερών και αισθητήρων με υπερήχους, πάνω στο οποίο μελλοντικά μπορεί να πατήσει η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. 

Τέλος, μια και μιλάμε για τεχνολογία, να πούμε ότι στο XC40 Recharge το σύστημα infotainment εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Google, διαθέτει το λειτουργικό Android Auto και προσφέρει λειτουργίες όπως Google Αssistant, Google Play Store, ενώ η ενημέρωσή του γίνεται αυτόματα over-the-air. Εννοείται ότι όλες οι λειτουργίες υποστηρίζονται με φωνητικές εντολές. 

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.