Toyota Corolla, αναβάθμιση με νέο infotainment και πλουσιότερο εξοπλισμό

Toyota Corolla, αναβάθμιση με νέο infotainment και πλουσιότερο εξοπλισμό

Η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στην αναβάθμιση της Toyota Corolla, με το δημοφιλές μικρομεσαίο να αποκτά νέο σύστημα πολυμέσων, νέα χρώματα και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Με περισσότερες από 50 εκατ. πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, στα χρόνια κυκλοφορίας της στην αγορά, η Toyota Corolla δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν επαναπαύεται ποτές στις δάφνες της και ακολουθεί το δρόμο της διαρκούς εξέλιξης. 

Στο πλαίσιο τις παραπάνω φιλοσοφίας και ύστερα από την αντίστοιχη αναβάθμιση του Toyota C-HR, οι Ιάπωνες προχώρησαν σε μια μικρή τεχνολογική κυρίως αναβάθμιση της Toyota Corolla που αφορά το σύνολο της γκάμας της. Δηλαδή, τόσο το χάτσμπακ όσο και τα Touring Sports και Sedan.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση αφορά το σύστημα πολυμέσων, με το δημοφιλές μοντέλο να αποκτά το τελευταίο infotainment της Toyota, με σημαντικά βελτιωμένη συνδεσιμότητα, λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης. 

Το νέο σύστημα πολυμέσων θα προσφέρεται στάνταρ στις εκδόσεις εξοπλισμού Style, Black Edition και GR SPORT του χάτσμπακ, στις Style και Lounge του σεντάν, καθώς και στη Lounge του Touring Sports.

Το νέο σύστημα πολυμέσων έχει ισχυρότερο επεξεργαστή (CPU) που λειτουργεί 2,4 φορές ταχύτερα από την τρέχουσα μονάδα, προσφέροντας πολύ ταχύτερη απόκριση στις εντολές του χρήστη. Λειτουργώντας μέσω μιας HD κεντρικής οθόνης αφής οκτώ ιντσών, παρέχει άμεση πρόσβαση σε μία σειρά έξυπνων συνδεδεμένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων πλοήγηση βασισμένη σε cloud και συνεχή ενημέρωση κυκλοφορίας. 

Toyota Corolla 2022

Όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες μεταφέρονται μέσω της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων (DCM) της Toyota Corolla, ώστε να μη χρειάζεται σύζευξη/σύνδεση τηλεφώνου (pairing) και να μην επισύρονται πρόσθετα κόστη δεδομένων. Ο οδηγός μπορεί επίσης, μέσω του συστήματος φωνητικών εντολών, να κάνει χρήση ενός νέου ενσωματωμένου ψηφιακού βοηθού που αναγνωρίζει προφορικές εντολές στην καθομιλουμένη για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων, ή λειτουργίες του οχήματος όπως άνοιγμα ή κλείσιμο παραθύρων. 

Οι ενημερώσεις λογισμικού στην Toyota Corolla εκτελούνται πλέον απρόσκοπτα, over-the-air (ΟΤΑ) ενώ εύκολη ενσωμάτωση τηλεφώνου παρέχει το Apple CarPlay, με ασύρματη σύνδεση, και το Android Auto, ενσύρματα.

Ένα πακέτο δεδομένων Toyota Smart Connect με τετραετή διάρκεια χρήσης λειτουργιών όπως πλοήγηση μέσω cloud, πληροφορίες για τοπικούς χώρους στάθμευσης και οδικά συμβάντα, over-the-air ενημερώσεις και ψηφιακό βοηθό, περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του οχήματος.

Οι λοιπές ανανεώσεις της Toyota Corolla περιλαμβάνουν δυο νέα χρώματα με την προσθήκη των Platinum White Pearl και Silver Metallic, τα οποία στα αμαξώματα χάτσμπακ και Touring Sports θα είναι επίσης διαθέσιμα σε διχρωμία. Νέες ζάντες αλουμινίου 17’’ για την έκδοση εξοπλισμού Active Plus, ενώ ο ήδη πλούσιος εξοπλισμός της GR SPORT ενισχύεται εξοπλιστικά με ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, απαλό μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης.

Οι προπωλήσεις της νέας γκάμας Toyota Corolla έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται περί τα τέλη Ιανουαρίου 2022. Οι τιμές για τα αναβαθμισμένα μοντέλα ξεκινούν από τις €17.600 για τη χάτσμπακ, από €17.270 για τη Sedan και από €22.410 για την Touring Sports.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube