Suzuki Swift Sport Hybrid: Η τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Suzuki Swift Sport Hybrid: Η τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Το Swift Sport απέκτησε το νέο ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης της Suzuki.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki ανακοίνωσε την τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Swift Sport Hybrid, το οποίο απέκτησε ήπια υβριδικό σύστημα 48V (όπως και τα Vitara Hybrid και S-Cross Hybrid).

Εξωτερικά, το Swift Sport διατηρεί τη δυναμική του εμφάνιση με το σπορ αεροδυναμικό πακέτο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Swift. Η μόνη διαφορά με το απερχόμενο μοντέλο εντοπίζεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών που δεσπόζει πλέον το έμβλημα Hybrid.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Suzuki Swift Sport μαζί με τους προγόνους του

Suzuki Swift Sport Hybrid

Η μεγαλύτερη διαφορά κρύβεται κάτω από το καπό όπου βρίσκουμε τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα K14D με χωρητικότητα 1,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 129 PS (-11 PS) στις 5.500 rpm και 235 Nm ροπής στις 2.000 rpm. Όπως και πριν, η δύναμη μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. 

Το ήπια υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα Integrated Starter Generator (ISG) με απόδοση 13,6 PS και 53 Nm για την εκκίνηση και την υποβοήθηση του θερμικού μοτέρ, μπαταρία ιόντων λιθίου 48V που αποθηκεύει ενέργεια κατά το φρενάρισμα και έναν μετατροπέα 48V-12V (DC/DC) για όσα εξαρτήματα χρειάζονται χαμηλότερη τάση όπως τα φωτιστικά σώματα, το ηχοσύστημα και το air condition.

Χάρη σε όλα αυτά, η μέση κατανάλωση είναι μειωμένη στα 4,7 lt/100km (-0,9 lt/100km) και οι εκπομπές CO2 στα 106 g/km (- 19 g/km) σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων NEDC. Όπως διαβάζουμε στον πίνακα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Swift Sport Hybrid επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 9,1" (χρειάζεται δηλαδή 1" περισσότερο από τον προκάτοχό του), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 km/h. Το βάρος του Swift Sport Hybrid είναι ελαφρώς αυξημένο στα 1.020-1.025 kg, έναντι 970-975 kg του μοντέλου που αντικαθιστά.

Όσο για την τιμή του Swift Sport Hybrid, αυτή είναι 21.130 ευρώ για τη μοναδική του έκδοση με πλούσιο εξοπλισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Suzuki Swift Sport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube