Στις εκθέσεις τα Škoda Scala και Kamiq G-TEC

Στις εκθέσεις τα Škoda Scala και Kamiq G-TEC

Ξεκίνησε η διάθεση των Škoda Scala και Kamiq που καταναλώνουν φυσικό αέριο (CNG).

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της Škoda ανακοίνωσε νέο τιμοκατάλογο που περιλαμβάνει τις εκδόσεις G-TEC των νέων Scala και Kamiq.

Τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τον τρικύλινδρο 1.0 G-TEC με απόδοση 90 PS και 160 Nm ροπή, και συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σύμφωνα με την Škoda, οι εκπομπές CO2 των δύο G-TEC μοντέλων είναι μειωμένες κατά 20% σε σύγκριση με τις συμβατικές εκδόσεις στις οποίες βασίζονται (99 g/km το Scala και 100 g/km το Kamiq), έχουν σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές NOx και μηδαμινά μικροσωματίδια.

Skoda Scala G-TEC

Ο 3κύλινδρος 1.0 TSI έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές για να καταναλώνει φυσικό αέριο, διαθέτοντας επανασχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, νέους εκκεντροφόρους και βαλβίδες, νέο σύστημα ψεκασμού κ.α., ενώ δεν διαθέτει φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων. Χάρη σε τρία ντεπόζιτα CNG κατασκευασμένα από ατσάλι με χωρητικότητα 13,8 kg φυσικού αερίου και ένα 9λιτρο ντεπόζιτο βενζίνης, η συνδυαστική αυτονομία φτάνει τα 630 km, με τα 410 km από αυτά να γίνονται αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Παράλληλα, χάρη στην τοποθέτηση των ντεπόζιτων χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου, ο χώρος αποσκευών του Scala φτάνει τα 339 λίτρα (έναντι 432 lt με ρεζέρβα).

Skoda Scala G-Tec Refuel

Οι G-TEC εκδόσεις των Scala και Kamiq συνδυάζονται με τα δύο πλουσιότερα επίπεδα εξοπλισμού Ambition και Style, με τις τιμές να ξεκινούν από τα €17.430 και €19.500 αντίστοιχα.

ΈκδοσηAmbitionStyle
Scala 1.0 G-TEC€17.430€18.900
Kamiq 1.0 G-TEC€19.500€20.500

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube