Στις εκθέσεις το νέο Volkswagen up! GTI, από €15.620

Στις εκθέσεις το νέο Volkswagen up! GTI, από €15.620

Το μικρότερο GTI της Volkswagen που αποδίδει 115 PS, πλέον ξεκίνησε να διατίθεται στη χώρα μας.

Το αυτοκίνητο που είναι σήμερα πιο κοντά από ποτέ στη βασική ιδέα του Golf GTI MKI, ξεκίνησε να διατίθεται και στη χώρα μας.

Με μήκος μόλις 3,6 m, 1,48 πλάτος και 1,64 ύψος, το up! GTI έχει βάρος μόλις 1.070 kg και 115 PS από τον 3κύλινδρο TSI 1.000άρη κινητήρα. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είναι η μόνη επιλογή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Με αναλογία 9,3 kg/PS, οι επιδόσεις είναι σαφώς σπορ, με 0-100 km/h σε μόλις 8,8” και τελική 196 km/h. Ανακοινώνεται επίσης η επιτάχυνση 80-120 km/h με 4η και 5η, σε 8 και 10” αντίστοιχα.



Υπάρχουν μπόλικες σπορ λεπτομέρειες μέσα-έξω, που διαφοροποιούν την έκδοση GTI από τις υπόλοιπες, συμβατικές εκδόσεις. Η κόκκινη ρίγα που διατρέχει τη μάσκα με το λογότυπο GTI, η κυψελοειδής μάσκα, τα αυτοκόλλητα στο πλάι και η πίσω πόρτα που είναι βαμμένη μαύρη ανεξάρτητα από το χρώμα του αμαξώματος, είναι τα βασικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέο Volkswagen up! GTI: Όλες οι λεπτομέρειες

Στο επάνω μέρος της υπάρχει σπόιλερ για περισσότερη ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, ενώ οι ζάντες είναι 17άρες με λάστιχα 195/40 και από μέσα τους φαίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των εμπρός φρένων. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι προφανώς διαφορετική από των υπόλοιπων up!, με πιο σφιχτή ρύθμιση και 15 mm χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος.

Στο εσωτερικό οι αναφορές στα μεγαλύτερα GTI είναι επίσης σαφέστατες, με τις χαρακτηριστικές καρό ταπετσαρίες και διάκοσμο προσανατολισμένο προς το σπορ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen Polo GTI

Το up! GTI διατίθεται σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα και ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματο κλιματισμό, προβολείς ομίχλης, το ηχοσύστημα Composition Phone με έξι ηχεία, θερμαινόμενα καθίσματα καθώς και ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους καθρέφτες. Το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας και οι τέσσερις αερόσακοι είναι επίσης μέρος του βασικού πακέτου.

Η βαφή «Pure White» περιλαμβάνεται στη βασική τιμή, η οποία είναι στα €15.620 για το 3θυρο και στα €15.990 για το 5θυρο αμάξωμα.

Μπορείτε να δείτε το κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και το βασικό εξοπλισμό του κορυφαίου up! στο αρχείο που ακολουθεί.

[Πηγή: Volkswagen]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube