Το Skoda Karoq απέκτησε "Virtual Cockpit"

Το Skoda Karoq απέκτησε "Virtual Cockpit"

Το μεσαίο SUV της Skoda διατίθεται πλέον με ψηφιακό πίνακα οργάνων, με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης της εμφάνισής του.

Το Virtual Cockpit, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του ομίλου Volkswagen, εδώ και λίγο καιρό είναι διαθέσιμος και για κάποια μοντέλα της Skoda. Η πρώτη μας επαφή μαζί του έγινε με ένα Karoq 1.6 TDI.

Η αντικατάσταση των παραδοσιακών οργάνων με μια ψηφιακή οθόνη με διαγώνιο 12,3" αναβαθμίζει συνολικά την εικόνα που βλέπει εμπρός του ο οδηγός του Karoq. Μέσω του πλήκτρου «View» στο τιμόνι, μπορεί να διαμορφώσει την εμφάνισή του έτσι ώστε να λαμβάνει πάντα τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Στη ρύθμιση Classic, η εμφάνιση παραπέμπει σε συμβατικό καντράν, με δύο μεγάλα όργανα (ταχύμετρο και στροφόμετρο) και τις πληροφορίες του υπολογιστή ταξιδίου ή του ηχοσυστήματος ανάμεσά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Karoq 1.6 TDI

Η λειτουργία Modern καταργεί το στροφόμετρο και περιορίζει τις υπόλοιπες ενδείξεις σε δύο κατακόρυφα πλαίσια στα πλάγια της οθόνης. Στην κεντρική περιοχή μπορεί να εμφανίζεται ο χάρτης του συστήματος πλοήγησης –το οποίο όμως απουσίαζε από το Karoq της δοκιμής μας. Η Extended όψη είναι ακόμα καλύτερη για τα αυτοκίνητα που έχουν navi, αφού επεκτείνει το χάρτη σε όλη την οθόνη, ενώ στα υπόλοιπα εμφανίζει πιο απλωμένες τις ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδίου ή του infotainment. Οι δύο όψεις που εκτιμήσαμε περισσότερο εμείς πάντως, είναι η Sport και η Basic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Karoq 1.0 TSI DSG7

Στη Sport, στο κέντρο του καντράν δεσπόζει ένα μεγάλο στροφόμετρο, με την ένδειξη ταχύτητας μέσα του. Είναι αυτά που θέλεις να βλέπεις όταν η οδήγηση είναι αυτοσκοπός, ενώ εκατέρωθεν του στροφομέτρου υπάρχουν και δύο διακριτικές μπάρες, για την ισχύ που αποδίδει ο κινητήρας ανά πάσα στιγμή και για τη θερμοκρασία του. Από την άλλη, όταν ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο, ουσιαστικά δεν χρειάζεται να βλέπεις τίποτα πέρα από την ταχύτητα κίνησης και την αυτονομία, για να ξέρεις πότε θα χρειαστεί να ανεφοδιαστείς. Αυτά ακριβώς δείχνει η λειτουργία Basic, η οποία ξεκουράζει τα μάτια, ειδικά τη νύχτα, αφήνοντας εκτός πλάνου όλες τις υπόλοιπες, περιττές πληροφορίες.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διατίθεται στα Skoda Karoq με επίπεδο εξοπλισμού Ambition, Style ή Scout, σε τιμή €434-521. Δείτε όλα τα διαθέσιμα layout στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube