SEAT Leon, με νέους κινητήρες και αναβαθμισμένο εσωτερικό

SEAT Leon, με νέους κινητήρες και αναβαθμισμένο εσωτερικό

Το SEAT Leon αναβαθμίζει ουσιαστικά το εσωτερικό του, αποκτώντας παράλληλα νέα κινητήρια σύνολα.

SEAT Leon

Το SEAT Leon, o εκπρόσωπος της ισπανικής φίρμας στην μικρομεσαία κατηγορία αποκτά μια νέα σειρά κινητήριων συνόλων, που σε συνδυασμό με τις στοχευμένες αλλαγές στο εσωτερικό του ενδυναμώνουν τη θέση του στις κατά τόπους αγορές.

Πλέον, το εμβληματικό μοντέλο της ισπανικής φίρμας εξοπλίζεται αποκλειστικά με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και plug-in hybrid σύνολα.

Έτσι, τον 3κύλινδρο 1.000αρη TSI με τους 110 ίππους διαδέχεται ο 1.500αρης TSI που αποδίδει 115 ίππους και 220 Nm. H εν λόγω έκδοση συνοδεύεται από 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο και σύμφωνα με την εταιρεία, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 5,3-5,8 lt/100 km.

Το ανανεωμένο SEAT Leon είναι πλέον διαθέσιμο με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και plug-in hybrid σύνολα

SEAT Leon

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν στη διάθεσή τους και δύο ήπια υβριδικές επιλογές, με τον 1.5 eTSI να αποδίδει 115 ή 150 ίππους,  αποκλειστικά σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Στις επάλξεις παραμένει και ο γνώριμος 2λιτρος TDI του VW Group.

Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς μια νέα γενιά κινητήρων eHybrid περιλαμβάνεται πλέον στη γκάμα, αποδίδοντας 204 ίππους και 350 Nm. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1,5 TSI των 150 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW και μια επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 19,7 kWh.

Μέσω αυτού του συνδυασμού, το SEAT Leon υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 100 km. Όσο δε για τη φόρτιση, η μπαταρία  μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση AC με ισχύ 11 kW ή DC έως και 50 kW.

Στο κομμάτι του εσωτερικού τώρα, ξεχωρίζει η βελτιωμένη διεπαφή που προσφέρει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25” και η μεγαλύτερη, στάνταρ οθόνη 10,4” (από 8,25”) για το σύστημα infotainment. Προαιρετικά, διατίθεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τελευταίου με διαγώνιο 12,9”.

SEAT Leon

Όπως έγινε γνωστό, το ανανεωμένο SEAT Leon θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Martorell εντός του Μαίου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube