Market test: Citroën C1 Urban Ride Airscape με υφασμάτινη οροφή

Market test: Citroën C1 Urban Ride Airscape με υφασμάτινη οροφή

Η έκδοση Airscape του Citroën C1, με υφασμάτινη οροφή, φέρνει την ξεγνοιασιά ενός κάμπριο στην αστική καθημερινότητα.

Το ανανεωμένο Citroën C1 διατίθεται εδώ και κάποιους μήνες στην ελληνική αγορά, αποκλειστικά με κινητήρα 1.0 VTi 72 PS. Εκτός από τη συμβατική εκδοχή του, ενδιαφέρον έχει και η ανοιχτή έκδοση Airscape, η οποία προσφέρει τις χάρες ενός κάμπριο σε προσιτό κόστος.

Το C1 Airscape διαθέτει υφασμάτινη οροφή, η οποία σύρεται και διπλώνει στο πίσω μέρος. Το άνοιγμά της γίνεται ηλεκτρικά, μέσω ενός διακόπτη στην πλαφονιέρα, και το αυτοκίνητο δε χρειάζεται να είναι ακίνητο. Ο οδηγός μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία σε οποιοδήποτε ενδιάμεσο σημείο επιθυμεί, να τη χρησιμοποιήσει δηλαδή σαν ηλιοροφή. Ή να την ανοίξει πλήρως, δημιουργώντας έτσι ένα παράθυρο με διαστάσεις 800x760 mm προς τον ουρανό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C1 1.0 Urban Ride

Η θέση της οροφής καθορίζει βέβαια και την ποσότητα του αέρα που φτάνει στην καμπίνα. Με το πλήρες άνοιγμα της οροφής, οι στροβιλισμοί του αέρα παραπέμπουν σε κανονικό κάμπριο. Παραπλήσια όμως είναι και η αίσθηση της επαφής με το περιβάλλον, ενώ άπλετη θέα έχουν ακόμα και οι πίσω επιβάτες.

Citroen C1 Urban Ride Airscape

Οι εκδόσεις εξοπλισμού με στις οποίες προσφέρεται το C1 Airscape είναι οι Feel, iTouch και Urban Ride. Το αυτοκίνητο που μας παραχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν η τελευταία, πλουσιότερη εκδοχή, η οποία ξεχωρίζει αρκετά και σε εμφάνιση. Εξωτερικά, χάρη στα προστατευτικά των φτερών που παραπέμπουν σε crossover, τις μαύρες ζάντες 15", τα φιμέ τζάμια και τα αυτοκόλλητα. Και εσωτερικά, χάρη στις μπλε/μαύρες ταπετσαρίες των καθισμάτων και στον μαύρο ή πορτοκαλί διάκοσμο του ταμπλό. Στάνταρ είναι και το infotainment με οθόνη 7", κάμερα οπισθοπορείας και συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Η διαφορά τιμής του C1 Aircross από την αντίστοιχα εξοπλισμένη, κλειστή έκδοση του C1, είναι €1.250. Το C1 Urban Ride Airscape των φωτογραφιών κοστίζει €13.190.

φωτογραφίες: Φωτεινή Πίμπα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube