Kia: Από €29.990 το νέο Sportage

Kia: Από €29.990 το νέο Sportage

Το 5ης γενιάς Kia Sportage ξεκινά την εμπορική του πορεία και στη χώρα μας, με πληθώρα εκδόσεων και τιμή που ξεκινά από τα €29.990.

Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της χρονιάς που διανύουμε ξεκινά την εμπορική του πορεία και στη χώρα μας, ριζικά διαφοροποιημένο σε όλους τους τομείς. Το νέο Kia Sportage εκφράζει το νέο premium προφίλ της Kia σε όλα τα επίπεδα και έρχεται με εντυπωσιακή εμφάνιση, προηγμένη τεχνολογία και μια πλούσια γκάμα εκδόσεων και εξηλεκτρισμένων κινητήρων, για να κάνει τη διαφορά στην C-SUV κατηγορία.

Το νέο Kia Sportage βασίζεται στο πάτωμα του Hyundai Tucson όμως υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα "Opposites United" την οποία εισήγαγε το ηλεκτρικό EV6 της φίρμας. Το νέο Sportage αποτελεί καρπό συνεργασίας των σχεδιαστικών κέντρων της Kia σε Κορέα, Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνος σχεδιασμού της Kia είναι ο Karim Habib, με πρότερη καριέρα σε BMW και Infiniti.

Στη μάσκα ξεχωρίζουν τα φώτα LED με πολύ ιδιαίτερη υπογραφή τα οποία πλαισιώνουν τη γρίλια. Η τελευταία έχει το παραδοσιακό σχήμα Tiger Nose όμως το μεγαλύτερο μέρος είναι καλυμμένο με ένα μαύρο πάνελ που έχει ιδιαίτερη υφή. Χαμηλότερα στον προφυλακτήρα έχουμε τις εισαγωγές αέρα που έχουν διακοσμητικό σε απόχρωση αλουμινίου και ενσωματώνουν τους προβολείς ομίχλης LED.

Sportage LED

Στο προφίλ το αμάξωμα είναι πιο μυώδες από την απερχόμενη γενιά με την χρωμιωμένη γραμμή παραθύρων να φτάνει μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών έχουν πλαστικά προστατευτικά σε μαύρη απόχρωση τα οποία συνεχίζονται στα μαρσπιέ και τους προφυλακτήρες δίνοντας SUV χαρακτήρα σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις αναλογίες.

Στο πίσω μέρος οι τονισμένοι ώμοι καταλήγουν σε σύνθετα φώτα LED τα οποία ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα ακολουθώντας τη σχεδιαστική τάση της εποχής. Το παρμπρίζ έχει ελαφρώς πιο έντονη κλίση και καλύπτεται από μια αεροτομή. Χαμηλότερα στον προφυλακτήρα έχουμε ένα μεγάλο μαύρο πάνελ και διακοσμητική ποδιά/διαχύτη σε απόχρωση αλουμινίου.

Sportage rear

Σημαντικά αναβαθμισμένη σχεδιαστικά και τεχνολογικά είναι η εικόνα στο εσωτερικό. Στο ταμπλό κυριαρχεί το ενιαίο ψηφιακό πάνελ που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής στα πρότυπα του ηλεκτρικού Kia EV6, με δύο μεγάλους αεραγωγούς να το αγκαλιάζουν.

Sportage digital

Η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με γυαλιστερή μαύρη επένδυση ενσωματώνει τα περισσότερα κουμπιά και τον περιστροφικό επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η Kia κάνει λόγο για υλικά υψηλής ποιότητας, έντονους συνδυασμούς χρωμάτων για τις επενδύσεις, λεπτομέρειες από χρώμιο και πρακτικούς γάντζους στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Sportage interior

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο KIA Sportage ξεκινά την πορεία του στην αγορά αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Έτσι, η γκάμα του ξεκινά από τις 48V ήπια υβριδικές εκδόσεις με τον 1,6 T-GDi κινητήρα με απόδοση 150 ίππων και χειροκίνητο 6τάχυτο iMT κιβώτιο ή 180 ίππων με το DCT κιβώτιο των 7 σχέσεων, καθώς και με τον 1,6 CRDi ντίζελ κινητήρα, με απόδοση 136 ίππων. Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι διαθέσιμες σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Η αμιγώς υβριδική έκδοση του νέου Kia Sportage αποδίδει 230 ίππους και είναι διαθέσιμη τόσο ως δικίνητη όσο και ως τετρακίνητη με τιμές που ξεκινούν από τις €38.990, ενώ η Plug-In Hybrid έκδοση είναι τετρακίνητη και αποδίδει 265 ίππους, με τιμές που ξεκινούν από τις €46.990. 

Αναλυτικά οι τιμές και οι εκδόσεις του νέου KIA Sportage έχουν ως εξής:

Sportage price

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube