Jeep Compass: Νέος 1.300άρης βενζινοκινητήρας

Jeep Compass: Νέος 1.300άρης βενζινοκινητήρας

Η Jeep ήδη λανσάρισε εμπορικά στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές το Compass MY2020. Στο πρόγραμμα δύο νέα μοτέρ βενζίνης, αναθεωρημένες αναρτήσεις και τιμόνι, νέα χρώματα…

Jeep Compass MY2020

Μεγάλη αλλαγή για το Compass, καθώς τα κομμάτια που πωλούνται στην Ευρώπη θα κατασκευάζονται πλέον στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Melfi. Η ευρωπαϊκή έκδοση του κόμπακτ SUV της Jeep κατασκευαζόταν αρχικά στο Μεξικό. Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να περιορίσει σημαντικά τον χρόνο παράδοσης, ο οποίος θα περιοριστεί από τους αρκετούς μήνες σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Αυτή η «μετανάστευση» στην παραγωγή ήταν μια ευκαιρία για την Jeep να προσφέρει ένα νέο MY του μοντέλου. H χρωματική παλέτα για παράδειγμα περιλαμβάνει πέντε νέες αποχρώσεις: Triple Layer Ivory, Colorado Red, Italia Blue, Shade Blue και Techno Metallic Green. Νέα σχέδια στις ζάντες είναι επίσης στο πρόγραμμα.

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως βρίσκεται κάτω από το καπό. Το Compass εκμεταλλεύεται την άφιξή του σε ένα ευρωπαϊκό εργοστάσιο για να υιοθετήσει το νέο βενζινοκινητήρα FireFly 1.3 τούρμπο, ο οποίος εγκαινιάστηκε από το μικρό Renegade. Το μοτέρ διατίθεται με 130 άλογα και χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή 150 άλογα και 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και οι δύο διαμορφώσεις αφορούν δικίνητα μοντέλα, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη χρήση αυτόματου σασμάν σε ένα Compass 4x2. Η αυτόματη έκδοση των 150 ίππων διαθέτει ακόμη λειτουργία «Sport» που βαραίνει το τιμόνι και βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού.

Η ευρωπαϊκή παραγωγή επέτρεψε στην αμερικανική φίρμα να αναθεωρήσει τις ρυθμίσεις του Compass, προσαρμόζοντάς τις ακόμη περισσότερο στα ευρωπαϊκά γούστα. Έτσι, το τιμόνι υπόσχεται να είναι «ελαφρύτερο και πιο προοδευτικό». Η αναρρύθμιση στις αναρτήσεις, κατά την Jeep, έχει περιορίσει την κλίση και το βούτηγμα του αυτοκινήτου στα φρένα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα. Η άνεση είναι ακόμη ένας τομέας που βελτιώθηκε με αυτή την αναθεώρηση.

Το νέο, ευρωπαϊκής προέλευσης Compass ήδη διατίθεται κατόπιν παραγγελίας στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες έχει ανακοινωθεί και η τιμή για τις νέες εκδόσεις. Στην Ελλάδα, η τιμή για τα νέα 1.300άρια Compass αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube