Η Volkswagen ανακαλεί 200.000 νέα Transporter

Η Volkswagen ανακαλεί 200.000 νέα Transporter

Η Volkswagen ανακαλεί περίπου 200.000 California T6 παγκοσμίως για πρόβλημα της πόρτας που θα μπορούσε να ανοίξει ξαφνικά στον δρόμο σε πολύ κρύες συνθήκες.

Volkswagen Transporter California

Πρόσφατα ανανεωμένο, το Volkswagen Transporter είναι σήμερα αντικείμενο μιας μεγάλης, παγκόσμιας ανάκλησης. Δημοσιεύτηκε από την KBA, τη γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών, και αφορά περίπου 200.000 αυτοκίνητα T6, στις περισσότερες εκδόσεις του μοντέλου, περιλαμβανομένης της California.

Σύμφωνα με τη Volkswagen, σε κρύο καιρό η πόρτα μπορεί να ανοίξει μόνη της στον δρόμο, ακόμα κι αν φαίνεται να είναι κλειδωμένη: «Η είσοδος νερού σε θερμοκρασίες κάτω από το σημείο πήξης μπορεί να επηρεάσει τον μηχανισμό κλειδώματος της πόρτας και ως εκ τούτου να δώσει εντύπωση ότι η κλειδαριά της πόρτας είναι κλειδωμένη».

Τα επηρεαζόμενα μοντέλα κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2021. Η Volkswagen θα αντικαταστήσει τους συνδέσμους των θυρών (συρματόσχοινα Bowden). Προφανώς, αυτά τα μοντέλα είναι ακόμα εντός εγγύησης και ο πελάτης δεν θα επιβαρυνθεί, παρά μόνο θα περιμένει να λάβει συστημένη επιστολή ή ειδοποίηση, προκειμένου να κλείσει ραντεβού σε μια αντιπροσωπεία.

Προς το παρόν, η Volkswagen ξεκινά ανακαλώντας τα Transporter που βρίσκονται στις ψυχρότερες χώρες της Ευρώπης και στη Ρωσία, και θα συνεχίσει με τη νότια Ευρώπη. 

Να θυμίσουμε ότι το Transporter το 2019 υπέστη μια μεγάλη ανανέωση, με πολλές τεχνολογικές ενημερώσεις. Συνεπώς, είναι το Transporter 6.1 που επηρεάζεται από αυτήν την σημαντική ανάκληση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube