Η Renault επιλέγει ελαστικά Goodyear για το ηλεκτρικό Mégane E-TECH

Η Renault επιλέγει ελαστικά Goodyear για το ηλεκτρικό Mégane E-TECH

Η σειρά EfficientGrip Performance της Goodyear επιλέχτηκε από την Renault ως εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο της που συνεχίζει την κληρονομία του Mégane.

Η Renault επέλεξε σειρά ελαστικών της Goodyear ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης στο ολοκαίνουργιο Mégane E-TECH, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Γαλλικής μάρκας.

Πέντε διαφορετικά ελαστικά και διαστάσεις της Goodyear επιλέχθηκαν ως μέρος του εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης του Mégane E-TECH. Το Goodyear EfficientGrip Performance 2 σε διάσταση 195/60 R18 είναι το θερινό ελαστικό ενώ το Goodyear EfficientGrip Performance επιλέχθηκε για τη μεγαλύτερη διάσταση 215/45 R20 χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης 5,7 kg/t και τις εξαιρετικές επιδόσεις στις στροφές. Το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 είναι επίσης διαθέσιμο ως ελαστικό 4 εποχών και στις δύο προαναφερθείσες διαστάσεις. Κατά συνέπεια, περίπου τα τρία τέταρτα της παραγωγής του νέου Mégane E-TECH Electrics θα εφοδιαστούν με ελαστικά Goodyear. 

Οι παραδόσεις του μοντέλου ξεκίνησαν το πρώτο τρίμηνο του 2022, με την παραγωγή να ξεκινά τον Νοέμβριο του 2021 στο κέντρο ElectriCity της Renault στο Douai, στη Βόρεια Γαλλία. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας Renault-Nissan-Mitsubishi, ο οποίος ζυγίζει μόλις 145 kg και αποδίδει είτε 96 kW (130 PS) είτε 160 kW (218 PS) ανάλογα με τις εκάστοτε προδιαγραφές.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι η πιο λεπτή στην αγορά με μόλις 110 mm πάχος, που της επιτρέπει να εφαρμόζει άνετα στην πλατφόρμα CMF-EV, χαμηλώνοντας το συνολικό ύψος του οχήματος. Διατίθεται σε δύο χωρητικότητες: 40 kWh για αυτονομία έως 300 km (WLTP) ή 60 kWh για 470 km.

Η Goodyear παρέχει επίσης το EfficientGrip Performance ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης στο Renault Captur και το Eagle F1 Asymmetric 3 στο Espace συνεχίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία της με την Γαλλική μάρκα.

Goodyear

Η σήμανση «R» στο πλευρικό τοίχωμα και των τεσσάρων ελαστικών της Goodyear για το Mégane E-TECH Electric υποδηλώνει ότι τα ελαστικά έχουν επιλεγεί και εγκριθεί ειδικά από τη Renault. Τα ελαστικά φέρουν επίσης τη σήμανση Goodyear's Electric Drive Technology (EDT). Αυτό το λογότυπο βρίσκεται στα πλαϊνά κάθε ελαστικού Goodyear πρώτης τοποθέτησης που έχει σχεδιαστεί για ηλεκτρικά οχήματα, και σημαίνει ότι το ελαστικό διαθέτει μια σειρά τεχνολογιών ειδικά σχεδιασμένων για την κάλυψη των αναγκών των συγκεκριμένων οχημάτων. 

Το Goodyear EfficientGrip Performance είναι το ιδανικό θερινό ελαστικό για ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Mégane E-TECH, καθώς συνδυάζει χαμηλή αντίσταση κύλισης, εξαιρετική πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος δημιουργώντας ένα ελαστικό που παρέχει υψηλές επιδόσεις και μεγάλη αποδοτικότητα. 

Το EfficientGrip Performance 2 «πάει ένα βήμα παραπέρα» καθώς διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση και μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος από τον προκάτοχό του. Ως ένα ελαστικό 4 εποχών, το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο όλο το χρόνο, με εξαιρετική απόδοση σε βρεγμένο, στεγνό και χιονισμένο οδόστρωμα.

«Οι σειρές μας EfficientGrip Performance και Vector 4Seasons είναι ελαστικά εγνωσμένης αξίας που τα εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης, επομένως είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Renault τα επέλεξε για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Mégane E-TECH. Τα ελαστικά Goodyear επιλέγονται από πάρα πολλά ηλεκτρικά οχήματα. Το 2021, περισσότερο από το 80% των νικών μας στις υποψηφιότητες για βραβείο κορυφαίου εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης ήταν για ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με κορυφαίους κατασκευαστές για να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν την επόμενη γενιά ηλεκτρικών, ICE και υβριδικών οχημάτων» δηλώνει ο Hans Vrijsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Goodyear για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

[Πηγή: Goodyear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube