Επίσημο: Το Audi A1 δεν θα γνωρίσει αντικαταστάτη

Επίσημο: Το Audi A1 δεν θα γνωρίσει αντικαταστάτη

Τέλος εποχής για το Βενιαμίν της Audi, καθώς η Γερμανική εταιρία αποκάλυψε πως με το τέλος της υπάρχουσας γενιάς Α1 θα πάει πάσο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα επανέλθει στο μέλλον με κάποιο ηλεκτρικό σούπερμινι, το σίγουρο όμως είναι πως Α1 με συμβατικούς κινητήρες δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο. Το τρέχον μοντέλο θα συνεχίσει κανονικά την εμπορική του πορεία, στο τέλος όμως της ζωής του δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από κάποια επόμενη γενιά. 

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της Audi, Markus Duesmann, σε συνέντευξή του στο Automotive News. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έγινε για το πως θα σταθούν τα Α1 και Α3 απέναντι στις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων Euro 7, απάντησε το εξής: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τελικό στόχο του Euro 7. Γνωρίζουμε ότι η διάθεση κινητήρων εσωτερικής καύσης στις μικρότερες κατηγορίες στο μέλλον θα είναι αρκετά δύσκολη επειδή το κόστος θα αυξηθεί. Επομένως, δεν θα έχουμε διάδοχο του Α1. Εάν οι νέοι κανόνες Euro 7 δεν είναι πολύ σκληροί, αυτό θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε περισσότερο στην ηλεκτρική κινητικότητα»

Οι πρώτες ενδείξεις περί μη συνέχισης του μοντέλου ακούστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, παράλληλα με σχόλια περί αυξημένου κόστους για τη μετάβαση των μικρότερων κατηγοριών στην ηλεκτρική εποχή. Έτσι, με την ολοκλήρωση της παραγωγής του υπάρχοντος Α1 θα μείνει το Q2 με τον τίτλο του μικρότερου μοντέλου στη γκάμα της Audi. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube