Ελληνική αγορά: Το VW T-Roc πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του

Συνδυαστικά και με το T-Cross, η Volkswagen είναι πρώτη στην κατηγορία με ποσοστό περίπου 15%.

Παραδοσιακά, η θέση που κατακτά ένα μοντέλο στην κούρσα των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους στην ελληνική αγορά, αποτελεί μία σαφή ένδειξη τόσο για την εμπορική του πορεία μέσα στη χρονιά όσο και για το πόσο επιτυχημένο είναι. Το πρώτο μισό του 2019, αναμφισβήτητα το μοντέλο που κυριάρχησε στην Ελλάδα, στην ίσως ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου, είναι το Volkswagen T-Roc.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen T-Roc 1.5 TSI

Το μοντέλο της Volkswagen, στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV κατέγραψε 806 ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, εξασφαλίζοντας μερίδιο περίπου 12% της κατηγορίας. Το μοντέλο, το οποίο αμέσως μετά το λανσάρισμά του αναδείχθηκε ως «Best in Class» στην κατηγορία του στις δοκιμές τουEuroNCAP, συνδυάζει την επιβλητικότητα ενός SUV με τον δυναμισμό ενός κόμπακτ χάτσμπακ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen T-Roc 1.6 TDI

Με μοντέρνο σχεδιασμό διακρίνεται τόσο για τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας που διαθέτει ήδη από το βασικό του εξοπλισμό όσο και για ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε επίπεδο συνδεσιμότητας. Με πλούσιους  χώρους και πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το νέο T-Roc έχει μία εντυπωσιακή εμπορική επιτυχία τη χρονιά που διανύουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen T-Roc 1.0 TSI

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα επιτυχημένη κρίνεται η εμπορική πορεία και του πιο μικρού κόμπακτ SUV της Volkswagen, του T-Cross. Σε ουσιαστικά μόλις ένα δίμηνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, το νέο T-Cross κατέγραψε 216 πωλήσεις μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς, προϊδεάζοντας για την εμπορική του επιτυχία στη συνέχεια. Συνδυαστικά, τα δύο μοντέλα καθιστούν τη Volkswagen την πιο δημοφιλή μάρκα στην Ελλάδα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV το διάστημα Ιανουάριου-Ιούνιου 2019, με ποσοστό που αγγίζει το 15%.

Η κατηγορία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων σημείωσε πωλήσεων που αντιπροσωπεύουν 10,65% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο, με 6.982 ταξινομήσεις επί συνόλου 65.557 πωλήσεων καινούργιων οχημάτων.

[Πηγή: Kosmocar Α.Ε.]

TAGS