Έκπληξη! Το πιο καλοπουλημένο Audi είναι το παλιότερο της γκάμας!

Έκπληξη! Το πιο καλοπουλημένο Audi είναι το παλιότερο της γκάμας!

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τα νούμερα των πωλήσεων του πρώτου 6μήνου του 2016, με λεπτομέρειες ανά μοντέλο.

Μελετώντας κάθε καρότσα, ανακαλύπτεις πως το πιο καλοπουλημένο μοντέλο του Ingolstadt είναι ο «Μαθουσάλας» της γκάμας.   

Από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2016, η Audi παρέδωσε 953.218 αυτοκίνητα, νούμερο που αντιπροσωπεύει αύξηση 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η αύξηση αυτή βοηθήθηκε τα μέγιστα από το λανσάρισμα των νέων Audi A4 και Q7. Η πολυτελής μαζική premium εταιρεία του ομίλου Volkswagen με τα νούμερα αυτά έβαλε ήδη τις βάσεις για ένα νέο ετήσιο ρεκόρ πωλήσεων το 2016, από τη στιγμή μάλιστα που τα καλαντάρι των νέων ελεύσεων για ο προσεχές διάστημα είναι φορτωμένο. Από σήμερα μέχρι και τον Δεκέμβριο, η Audi είναι προγραμματισμένο να λανσάρει εμπορικά το ανανεωμένο Α3, το νέο A5 και το ολοκαίνουργιο Q2.

Αλλά αναλύοντας τη μακροσκελή λίστα με τα νούμερα των πωλήσεων για όλα τα μοντέλα, η εμπορική υγεία του καθενός δεν έχει να κάνει με την ηλικία του στην αγορά. Έτσι, στη λίστα αυτή, χωρίζοντας τα σε μοντέλα και τύπο αμαξώματος, την καλύτερη επίδοση πετυχαίνει το Q5. Μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2016, το μεσαίο SUV της Audi πούλησε παγκοσμίως 132.177 αυτοκίνητα.

To Audi Q5 είναι από τα πιο ηλικιωμένα αυτοκίνητα της φίρμας, έχοντας ήδη οκτώ χρόνια στην πλάτη του. Και είναι προγραμματισμένο να αντικατασταθεί άμεσα, με το νέο μοντέλο να το περιμένουμε να το δούμε αυτό το φθινόπωρο και πιθανότατα στο Mondial de lAutomobile 2016, στο Παρίσι. Μεταξύ των λόγων που δικαιολογούν την επιτυχία αυτή είναι ότι το Q5 επωφελείται από μια κατηγορία που εξελίσσεται αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αισθητικά το σχήμα του άντεξε και αντέχει ακόμη πολύ καλά παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi A5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi Q2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tιμές και επίπεδα εξοπλισμού για το ανανεωμένο Audi A3


Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, υπάρχει μια σκιά. Το Q5 είναι πρώτο σε πωλήσεις ανάμεσα στα μοντέλα, εξετάζοντάς τες αμάξωμα προς αμάξωμα. Διότι όσον αφορά τις οικογένειες μοντέλων, το A3 είναι το Νο1 με συνολικές πωλήσεις 194.102 αυτοκίνητα. Δεύτερο με αυτόν τον τρόπο κατάταξης είναι το A4 και τρίτο το Α6 με 175.607 και 140.808 πωλήσεις αντίστοιχα.  

Η λίστα μοντέλο προς μοντέλο είναι ενδιαφέρουσα, καθώς επιτρέπει να δεις τα μοντέλα που η Audi θα μπορούσε να διαγράψει από τους καταλόγους της. Μια διαδικασία που ήδη το αφεντικό της μάρκας, ο Rupert Stadler, έχει ανακοινώσει με μοντέλα που δεν θα ανανεωθούν. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα επενδυθούν στην εξέλιξη τριών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Rupert Stadler ξεκαθάρισε ότι ανάμεσα στα μοντέλα που δεν θα ανανεωθούν περιλαμβάνεται και το 3πορτο Audi A3. Και πράγματι βλέποντας τη λίστα των πωλήσεων του 6μήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 καταλαβαίνουμε το λόγο. Κατά το πρώτο 4μηνο του χρόνου, πουλήθηκαν 9.440 A3 έναντι 100.000 A3 Sportback. Ίδια τύχη αναμένει και το A3 Cabriolet με μόλις 8.588 πωλήσεις. Το κενό αναμένεται να καλύψει το A5 Cabriolet. Αντίθετα, θα παραμείνει στους καταλόγους το A3 Sport Sedan που για το πρώτο 4μηνο του 2016 σημείωσε το άκρως ενδιαφέρον νούμερο των 70.000 αυτοκινήτων.

Όσον αφορά τα μοντέλα προς εκκαθάριση, πλην του 3θυρου A3 και του A3 Cabriolet, η «κουδούνα» δεν φαίνεται να χτυπά για κάποιο τύπο ειδικότερα, αν και μερικοί γνώστες του θέματος δείχνουν κατά τη μεριά του A7.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ AUDI IANOYAΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 vs IANOYAΡΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2015


[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube