Νέο Volvo XC60: Αναβάθμιση επιδόσεων από την Polestar

Νέο Volvo XC60: Αναβάθμιση επιδόσεων από την Polestar

Ο βελτιωτικός βραχίονας της Volvo, η Polestar, προσφέρει ήδη πακέτα αναβάθμισης επιδόσεων για τα υβριδικά, βενζινοκίνητα και ντίζελ XC60.

Η Polestar, η επίσημη φίρμα βελτιώσεων της Volvo, λανσάρισε μια σειρά από αναβαθμίσεις ισχύος και ροπής για το νέο SUV της εταιρείας, το XC60.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και μία για το τοπ της γκάμας T8, του οποίου την ισχύ την ανεβάζει στους 421 PS.

To πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει βελτιώσεις σε πέντε τομείς του συνόλου κινητήρα/σασμάν. Η Volvo δηλώνει ότι το πακέτο ενισχύει τις επιδόσεις του XC60, βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού, αλλά και την ταχύτητα αλλαγών του κιβωτίου, κρατώντας επιπλέον τις σχέσεις χωρίς να τις αλλάζει αυτόματα. Οι αλλαγές σχεδιάστηκαν για μεγαλύτερη ισχύ και ροπή σε μέσο ρυθμό περιστροφής του μοτέρ.

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε χρησιμοποιήσιμες επιδόσεις σε καθημερινές καταστάσεις οδήγησης για τους κατόχους Volvoπου θα ήθελαν βελτιωμένη οδηγική εμπειρία», είπε ο Henrik Fries, αντιπρόεδρος της Polestar για την έρευνα και εξέλιξη. «Το νέο XC60 μας έδωσε μια έξοχη βάση για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, χάρη στο δυναμικό πλαίσιο και το προηγμένο σύστημα κίνησής του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέο Volvo XC60 στην Ελλάδα, πόσο κάνει κάθε έκδοση

Η αναβάθμιση ανέβασε την ισχύ του υβριδικού XC60 Τ8 από τα 405 στα 421 άλογα, διατηρώντας την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου στα 45 km.

H αναβάθμιση της Polestar περιλαμβάνει επίσης το δίλιτρο βενζινοκίνητο XC60 T5 και T6, αλλά και το δίλιτρο ντίζελ D4 και το 2,4λιτρο D5. Η ενίσχυση για το τελευταίο μοτέρ ανεβάζει την ισχύ του από τους 234 στους 240 PS.

Η τιμή για τις αναβαθμίσεις καθώς και το πότε θα είναι διαθέσιμες αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν.

[Πηγή Polestar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube