Dacia Spring, το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Ελλάδα

Dacia Spring, το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Ελλάδα

Το νέο Dacia Spring είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης που το καθιστά το πιο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς.

To Dacia Spring είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς το 2022 κατάφερα να ανέβει στην τρίτη θέση των πωλήσεων για τα EV στην Ευρώπη. 

Μάλιστα, συμβολή στην εμπορική επιτυχία είχε και η επίδοση του αυτοκινήτου στις μετρήσεις του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Green NCAP, που το 2022 το αξιολόγησε με την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Η ρουμανική φίρμα έβαλε στόχο με το Dacia Spring να κάνει την ηλεκτρική ΙΧ κινητικότητα πιο απλή, αλλά και ολοκληρωμένη. Προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στον χρήστη ενός αυτοκινήτου για την πόλη: Σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone...

Με μήκος 3,73 m, το Dacia Spring παρέχει επαρκείς χώρους στην καμπίνα για τέσσερις επιβάτες, πορτμπαγκάζ 290 lt και αντίστοιχα επαρκές ηλεκτρομοτέρ για αστικές και περιαστικές μετακινήσεις

Dacia Spring 65 Extreme

Στην Ελλάδα, το Dacia Spring διατίθεται στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Extreme που συνδυάζεται αποκλειστικά με τον εντελώς καινούργιο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 με, κατά πώς λέει το όνομά του, 65 άλογα. Η ενέργεια στο ηλεκτρομοτέρ παρέχεται από μια μπαταρία με 26,8 kWh (ωφέλιμες) που του δίνουν αυτονομία 220 km σε μικτό κύκλο και 310 km στην πόλη -μετρήσεις WLTP.

To καλώδιο φόρτισης που παρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία TEOREN με το Dacia Spring Extreme ολοκληρώνει μια πλήρη φόρτιση σε περίπου 13,5 ώρες, μέσω απλής οικιακής παροχής ρεύματος (2,3 kW) και 8,5 ώρες με ισχύ 3,7 kW. Αντίστοιχα, με τον ενσωματωμένο φορτιστή να επιτρέπει ισχύ μέχρι 6,6 kW, σε wallbox 7,4 kW η πλήρης φόρτιση διαρκεί κάτι λιγότερο από πέντε ώρες. Όσον αφορά την ταχεία φόρτιση σε DC, το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας (Battery Management System - BMS) επιτρέπει ισχύ μέχρι 30 kW, οπότε και η φόρτιση 0-80% παίρνει λιγότερο από μία ώρα.

Dacia Spring 65 Extreme

Οι εκδόσεις Extreme, που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της Dacia, αποσκοπούν στο να προσελκύσουν νέους πελάτες που αναζητούν ένα τρόπο να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο. Λίγο οξύμωρο, θα πείτε, για ένα ηλεκτρικό που κατά πλειονότητα καλείται να κινείται μέσα στην πόλη.

Όπως και να ‘χει, η πλούσια έκδοση Extreme του νέου Dacia Spring, ξεχωρίζει με τμήματα του αμαξώματος και της καμπίνας βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση, αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών, ειδική εκτύπωση στα εμπρός λαστιχένια πατάκια.

Dacia Spring 65 Extreme

Το Dacia Spring Electric 65 Extreme DCR, που είναι και η βασική της ελληνικής γκάμας του Spring, κοστίζει €25.000. Ποσό που ύστερα από την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», πέφτει στις €18.950. 

Dacia Spring Electric 65

Extreme DCRDCR ColourPlusPlus Colour
Τιμή€25.000€25.600€25.600€26.200
Επιδοτούμενο€18.950€19.400€19.400€19.860

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube