Από € 12.090 το νέο Nissan Micra

Από € 12.090 το νέο Nissan Micra

Το σουπερμίνι που πολλοί περιμένουν θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Nissan από τα τέλη Απριλίου, με δύο κινητήρες βενζίνης κι έναν πετρελαίου.

Η στροφή που έκανε η νέα γενιά του Nissan Micra είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εντυπωσιακότατη σχεδίασή του αλλά και με την τεχνολογία του σε όλα τα επίπεδα. Αυτό φάνηκε ήδη από την ώρα που παρουσιάστηκε, αλλά επιβεβαιώθηκε και όταν το είδαμε από κοντά και το οδηγήσαμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Micra 1.5 dCi

Η βασική έκδοσή του θα κινείται από έναν 1.000άρη ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 73 ίππων και 9,7 kgm, με εκπομπές CO2 103 g/km άρα 101 ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Η ισχυρότερη έκδοση βενζίνης θα έχει τον επίσης 3κύλινδρο, 900άρη τούρμπο κινητήρα που ξέρουμε από τα μοντέλα της Renault, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 14,3 kgm. Τα τέλη κυκλοφορίας που του αναλογούν είναι μόλις € 89 το χρόνο, καθότι εκπέμπει 99 g CO2/km. Εξαίρεση αποτελεί η έκδοση εξοπλισμού Techna, που φτάνει στα 104 g και πληρώνει € 102.

Την ίδια ισχύ των 90 ίππων έχει και η έκδοση με τον 1.5 dCi κινητήρα ο οποίος είναι κι εκείνος με την υψηλότερη ροπή (22,4 kgm) αλλά και τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Για την ακρίβεια δεν πληρώνει καθόλου τέλη, παρά μόνο στην έκδοση Techna που υποχρεούται σε € 83.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το νέο Nissan Micra στο μικροσκόπιο του DRIVE

Όλες οι εκδόσεις του νέου Micra θα διαθέτουν 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ θα υπάρχουν τα επίπεδα εξοπλισμού Energy, Acenta, N-Connecta και Techna.

Η Nissan δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τον αναλυτικό εξοπλισμό της κάθε έκδοσης, οπότε περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας.

Κρατείστε απλώς ότι μέχρι και το τέλος Απριλίου θα υπάρχει έκπτωση € 600 για τις εκδόσεις βενζίνης καθώς και € 300 για τις ντίζελ. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή για τον κινητήρα των 73 ίππων ξεκινάει από τα € 12.090, ενώ για τον 900άρη των 90 ίππων από τα 13.490. Για τον ντίζελ πάλι, η βάση είναι τα € 14.890.

Για την τιμή κάθε μιας έκδοσης ξεχωριστά, μπορείτε να δείτε το αρχείο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube