Ανάκληση για Citroën, Dacia και Volvo

Ανάκληση για Citroën, Dacia και Volvo

Ανακλήσεις για τέσσερα μοντέλα από τρεις κατασκευαστές ανακοινώθηκαν μέσω Rapex στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, της 42ης του 2021.

recall

Η πιο πρόσφατη ανάκληση αφορά τη Citroën C4, κατασκευής 2020-2021. Βάσει της ανακοίνωσης, oι πλήμνες των τροχών στον πίσω άξονα ενδέχεται να μην έχουν σφιχτεί επαρκώς. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την αποκόλληση ενός τροχού από τον εγκάρσιo βραχίονα της πίσω ανάρτησης, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου και τον κίνδυνο ατυχήματος. Τα Citroën C4 που επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση κατασκευάστηκαν μεταξύ 20 Οκτωβρίου 2020 και 23 Απριλίου 2021 και αφορά 19 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η Dacia ανακαλεί 4.804 Logan κατασκευής 2021 λόγω ενός συγκεκριμένου σφάλματος ενημέρωσης λογισμικού. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει αιφνιδιαστικό «reset» με πιθανότητα να καταστραφεί η Μονάδα Επικοινωνίας Δεδομένων (DCM - Data Communication Module). Ως αποτέλεσμα, δεν θα είναι πλέον δυνατή η πραγματοποίηση κλήσης έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας το σύστημα eCall. Τα Dacia Logan III που αφορά η ανάκληση κατασκευάστηκαν μεταξύ 11 Μαρτίου και 11 Μαΐου στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Pitesti, στη Ρουμανία. 

Η Volvo ανακαλεί 9.864 ντίζελ XC90 και XC60 που κατασκευάστηκαν μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου του 2019. Υπάρχει κίνδυνος βλάβης του τούρμπο που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά σε μέρη του κινητήρα και να επιφέρει σε ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube