Η Tesla προχωρά στην ανάκληση 130.000 αυτοκινήτων στις Η.Π.Α

Η Tesla προχωρά στην ανάκληση 130.000 αυτοκινήτων στις Η.Π.Α

Στην ανάκληση περίπου 130.000 μοντέλων στις Η.Π.Α θα προχωρήσει η Tesla, μετά από πρόβλημα υπερθέρμανσης που μπορεί να παρουσιάσει το inftotainment των Model S, X και Υ.

Οι ανακλήσεις φαίνεται πως δεν έχουν σταματημό για την Tesla αφού μετά την πρόσφατη ανάκληση για αστοχία στον προγραμματισμό κάποιων συστημάτων του Model 3, σειρά έχουν τα Model S, Model X και Model Y.

Η ανάκληση που αφορά για την ώρα την αμερικανική αγορά και περίπου 130.000 αυτοκίνητα των τριών τύπων, οφείλεται σε πιθανό πρόβλημα στο σύστημα infotainment που τα εξοπλίζει. Πρόκειται για μοντέλα κατασκευής 2021 και 2022, ενώ η ανάκληση θα γίνει over the air με ενημέρωση του λογισμικού.

Η ανάκληση αφορά την υπερθέρμανση του επεξεργαστή του infotainment, η οποία πιθανότατα θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στις λειτουργίες βασικών συστημάτων του, όπως στην κάμερα οπισθοπορείας, τη λειτουργία των φώτων και συστημάτων παροχής πληροφοριών στον οδηγό.

Αν και δεν προκύπτει από πουθενά κίνδυνος ατυχήματος από το συγκεκριμένο πρόβλημα, η Tesla προχωράει στην ενέργεια επιδιόρθωσης του προβλήματος και γι’ αυτό το ζήτημα. Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η 11η ενέργεια ανάκλησης που πραγματοποιεί η Tesla από τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube