Alfa Romeo Stelvio και Giulia σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής «6C Villa d’Este» [video]

Alfa Romeo Stelvio και Giulia σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής «6C Villa d’Este» [video]

Αυτή η νέα σειρά ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής των Alfa Romeo Stelvio και Giulia αποτίει φόρο τιμής στη 6C 2500 SS Villa d’Este, την εμβληματική Alfa των ’40s.

Alfa Romeo Stelvio και Giulia «6C Villa d’Este»

Άλλη μια σπέσιαλ σειρά για την Giulia και τη Stelvio! Για την Alfa Romeo έχει γίνει ένας τρόπος να επαναφέρει τη συζήτηση για τα δύο μοναδικά μοντέλα στον κατάλογό της, πριν από το πολυαναμενόμενο λανσάρισμα του κόμπακτ SUV, της Tonale, που η τελευταία αναβολή το τοποθετεί τον Ιούνιο του 2022.

Αυτή η έκδοση περιορισμένης παραγωγής ονομάζεται 6C Villa d’Este, την οποία οι Μιλανέζοι περιγράφουν ως «μια εμβληματική εικόνα του στιλ της δεκαετίας του ’40». Αν η 6C 2500 SS έκανε την επίσημη εμφάνισή του το 1939, είχε διακριθεί στο Concours d’Elegance στη Villa d’Este, στην Ιταλία, δέκα χρόνια αργότερα. Συνολικά δε, κατασκευάστηκαν 36 αυτοκίνητα.

Η ειδική αυτή σειρά θα παίξει παράλληλα και το χαρτί της σπανιότητας, αν και δεν γνωρίζουμε προσώρας αν και πόσα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ούτε την τιμή τους.

Alfa Romeo Stelvio και Giulia «6C Villa d’Este»

Η βασική έκδοση εξοπλισμού για τα αυτοκίνητα αυτά είναι η σπορ Ti. Η Giulia και η Stelvio θα διατίθενται στην κόκκινη απόχρωση Etna, τριών στρώσεων, εμπνευσμένη από αυτή της 6C. Το πλαίσιο στα παράθυρα είναι νικελένιο, ενώ η Stelvio φορά νέες ζάντες 21 ιντσών, ειδικού σχεδιασμού, όπως και 19άρες τέτοιες η Giulia.

Alfa Romeo Stelvio και Giulia «6C Villa d’Este»

Στην καμπίνα, υπάρχει δερμάτινη ταπετσαρία σε μπεζ χρώμα και ένθετα από πραγματικό ξύλο. Τα εμπρός προσκέφαλα διαθέτουν ανάγλυφο κέντημα με τον λογότυπο της Alfa και την αναφορά στην ειδική σειρά «6C Villa d’Este», σήμανση που υπάρχει και στο ταμπλό που είναι επίσης ντυμένο με δέρμα.

Alfa Romeo Stelvio και Giulia «6C Villa d’Este»

Οι επιλογές όσον αφορά τον κινητήρα είναι δύο: Η Giulia προσφέρει τον βενζίνης 2.0 T με 200 ίππους και τον 2.2 Diesel με 190 ίππους. Για τη Stelvio, το μοτέρ είναι ο 2.0 βενζίνης με 280 ίππους ή ο 2.2 Diesel με 210 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων είναι στάνταρ σε όλες αυτές τις μονάδες. Η Stelvio διαθέτει επίσης τετρακίνηση Q4 στον βασικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube