19χρονος αγοράζει Austin 10 του 1938 για πρώτο του όχημα

19χρονος αγοράζει Austin 10 του 1938 για πρώτο του όχημα

Ο νεαρός Σκοτσέζος λατρεύει τη δεκαετία του '40 και την έχει υιοθετήσει σε πάμπολλες εκφάνσεις της.

Ο 19χρονος Callum Grubb από τη Σκωτία είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Γεννήθηκε 80-90 χρόνια αργότερα από το επιθυμητό, αλλά κάνει τα πάντα για να διορθώσει την παρατυπία. Η επιλογή του για το πρώτο του αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα κλασικό μοντέλο, στην προκειμένη περίπτωση ένα καλοδιατηρημένο μαύρο Austin 10 Cambridge του 1938.

Σύμφωνα με το BBC, ο Grubb λέει ότι έχει εμμονή με την δεκατία του '30-'40 κι ότι αποταμίευε χρήματα κάμποσα χρόνια για να αγοράσει μία αντίκα για καθημερινή χρήση. Η αυτοκινητιστική του προτίμηση δεν είναι η μοναδική που σχετίζεται με την παλαιά εποχή. 

«Αναγκάστηκα να έχω φορητό υπολογιστή για τις σπουδές μου και τον μισώ», δήλωσε ο περήφανος αγοραστής του Austin 10

Από τον τρόπο ντυσίματος, μέχρι τα σερβίτσια και το ενσύρματο τηλέφωνο του '40 που χρησιμοποιεί στο σπίτι του, όλα δείχνουν ότι κάποιος που γεννήθηκε όταν στην Αθήνα διοργανώναμε Ολυμπιακούς Αγώνες, προτιμά να γυρίζει την πλάτη του στην τεχνολογία.

Austin 10

Το αυτοκίνητο του Callum είναι 10 χρόνια μεγαλύτερο από τη γιαγιά του, Anne, στο σπίτι της οποίας ζει από τα 12 του. Κι ενώ η 75χρονη χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, ο εγγονός της δεν έχει!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Model T θα διανύσει 5.000 km για καλό σκοπό [video]

«Όταν ήμουν νεότερος, κοίταζα το ημερολόγιο του προπάππου μου που ήταν αιχμάλωτος πολέμου και λάτρεψα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο». Τώρα συλλέγει ό,τι σχετίζεται με την εποχή, όπως λάμπες λαδιού κι ένα vintage πικάπ που χρησιμοποιεί για να ακούει παλιά τραγούδια. Αγνοεί δε τελείως τους σημερινούς τραγουδιστές.

Austin 10

Το Austin 10 πρωτοκυκλοφόρησε το 1932 και κατασκευάστηκε για 15 χρόνια συνολικά. Ο 19χρονος γνώρισε τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σε ένα μουσείο και στη συνέχεια το απέκτησε για €8.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes Blitzen-Benz ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο από το 1909 ως το 1919

Ένα μοντέλο πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει μεγάλες διαφορές με τα σημερινά. Τα φλας για παράδειγμα είναι χειροκίνητα «σημαιάκια», ενώ το μπροστινό παρμπρίζ ανοίγει προς τα έξω. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας 1.125 cc, που του προσδίδει τελική ταχύτητα περί τα 80 km/h. Φυσικά είναι δεξιοτίμονο με κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων. 

Austin 10

«Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε μουσεία και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν ποτέ ξανά έξω, αλλά αυτό δεν είναι σωστό», δήλωσε με παράπονο. «Πρέπει να τα χρησιμοποιούμε και να τα απολαμβάνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 12 μακροβιότερα μοντέλα όλων των εποχών

Ο Grubb ονόμασε το αυτοκίνητό του «Poppy» και βέβαια έχει γίνει viral. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει τον λόγο κι ότι είναι απολύτως αυθεντικός. Απλώς είναι κάποιος που προτιμά την απλότητα και την κομψότητα παλαιότερων δεκαετιών και θέλει να ζει με στιλ. Ακόμα και το ποδήλατό του είναι ένα Raleigh του 1952.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube