Οδηγούμε την BMW M235i Coupé στην πίστα του Spa-Francorchamps [video]

Κατά την προσφιλή πρακτική μας θέτουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων σε ένα ακόμη αυτοκίνητο φτιαγμένο για τον οδηγό.

Η BMW 2 Series αντικατάστησε την απελθούσα 1 Series Coupé από την οποία είναι ελάχιστα μεγαλύτερη σε διαστάσεις, ενώ ζυγίζει το ίδιο. Βασίζεται στο πάτωμα της 3 Series, αλλά έχει μικρότερο μεταξόνιο και μετατρόχια.

Η έκδοση M235i Coupé χρησιμοποιεί τον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo της M135i που αποδίδει 326 PS. Στο αυτοκίνητο που οδηγήσαμε ο κινητήρας συνδυάζεται με το χειροκίνητο 6άρι σασμάν της φίρμας που συμπεριφέρεται εξαιρετικά, αν και οι διαδρομές του λεβιέ είναι κομμάτι μακριές.

Τα εμπρός φτερά, οι πόρτες και το καπό είναι τα μόνα κοινά μέρη του αμαξώματος με την 1 Series. Όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδιασμένα από το μηδέν. Το σχεδόν κάθετο πίσω παρμπρίζ της 1 Series εδώ φυσικά δεν υπάρχει, και η οροφή «σβήνει» γλυκά στο πίσω μέρος. Συνολικά η M235i Coupé είναι όμορφη, και η διακριτική της εμφάνιση είναι μάλλον καλό πράγμα, δεδομένων των επιδόσεών της.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της BMW, στην M235i Coupé έχει δοθεί περισσότερη προσοχή στο πώς απορροφά η ανάρτηση τις ανωμαλίες, τομέας στον οποίο η προηγούμενη M135i είχε δεχθεί αρνητική κριτική. Η Σειρά 2 έχει σκληρότερα ελατήρια και πιο δυνατά αμορτισέρ, ενώ τα bump stops είναι ανασχεδιασμένα. Το πλαίσιο έχει μελετηθεί προσεκτικά ώστε να μην αποσυντονίζεται από τις ανωμαλίες και να είναι πιο εύκολο στον χειρισμό στο όριο.

Ας την απολαύσουμε όμως στην πίστα του Spa-Francorchamps με τον Μιχάλη Γεωργιάδη στο τιμόνι, με διευθυντή φωτογραφίας τον Θανάση Κουστογιάννη και στην παραγωγή τον Βασίλη Τσαπόπουλο.