WRC: H Γερμανία μπορεί να βγάλει πρωταθλητή;

WRC: H Γερμανία μπορεί να βγάλει πρωταθλητή;

Αυτοκίνητα και οδηγοί έτοιμοι για τον δεύτερο ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς στους αμπελώνες της Γερμανίας

Αν κερδίσει ο Ozier στη Γερμανία και οι αντίπαλοί του δεν τερματίσουν σε συγκεκριμένες θέσεις, ο Γάλλος μπορεί να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα και να κάνει τη VW να πανηγυρίζει… εντός έδρας. 

Η εξίσωση στον δεύτερο ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς (ο πρώτος ήταν το Μοντε Κάρλο αλλά νε ιδιαίτερες συνθήκες που τον κατατάσσουν σε … δική του κατηγορία), είναι μάλλον δύσκολη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον τίτλο του άρθρου. Ο Ozier  για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσει και παράλληλα  οι Thierry Neuville και Jari Matti Latvala θα πρέπει να συγκεντρώσουν περισσότερους από τέσσερις βαθμούς για να μην περάσει από τώρα ο τίτλος στα χέρια του Γάλλου οδηγού της VW. Αν ο Ogier κατακτήσει και τρεις βαθμούς στην Power Stage, τότε οι αντίπαλοι του θα πρέπει να κατακτήσουν επτά βαθμούς και παραπάνω… 

Οπως και νάχει ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους οδηγούς λόγω της ποικιλίας των ειδικών διαδρομών. Στην περιοχή του Mosel, κύριο χαρακτηριστικό είναι οι στενοί και με αρκετές ανωμαλίες δρόμοι, ενώ σε αυτή του Baumholder οι οδηγοί θα έχουν να κάνουν με τσιμεντένιους στρατιωτικούς δρόμους, με εξαιρετικά "άγρια" επιφάνεια. Ξεχωριστό ρόλο θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς η βροχή είναι ένα απρόβλεπτο αλλά σύνηθες φαινόμενο στη Γερμανία αυτήν την εποχή.  

Το επίκεντρο του αγώνα βρίσκεται στην πόλη του Trier, και περισσότεροι από 200.000 θεατές τον παρακολουθούν κάθε χρόνο.
Εξαιρετικά για φέτος και για πρώτη φορά από το 2002 που ο αγώνας μπήκε στο καλαντάρι του WRC, ο αγώνας θα βρεθεί στην πόλη της Κολωνίας για την πανηγυρική εκκίνηση την Πέμπτη το απόγευμα. Από εκεί και κατά τη διάρκεια της νύκτας, τα πληρώματα θα έχουν δύο ειδικές διαδρομές καλύπτοντας συνολικά 37,64 χιλιόμετρα. 

Τις επόμενες τρεις ημέρες ο αγώνας θα κινηθεί στις γνωστές από προηγούμενα χρόνια ειδικές  στην περιοχή του Mosel την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο μεταφέρεται σε αυτή του Saarland. 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια το Σάββατο η ε.δ. Arena Panzerplatte μήκους 46 χιλιομέτρων που περνάει μέσα από την στρατιωτική βάση εκπαίδευσης Baumholder. 

Την Κυριακή θα επιστρέψουν και πάλι στις διαδρομές μέσα στους αμπελώνες για να τερματίσουν και πάλι στην πόλη του Trier. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube