Ταχύτερος ο Latvala στο shakedown του Ράλι Γερμανίας

Ταχύτερος ο Latvala στο shakedown του Ράλι Γερμανίας

Ο Jari-Matti Latvala σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown, με το οποίο ξεκινά άτυπα το Ράλι Γερμανίας

Με διαφορά μόλις 0,7 δευτερολέπτων ο Jari-Matti Latvala με VW Polo R σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του Ράλι Γερμανίας, το οποίο διεξήχθει στο Konz, νότια του Trier, σε μια διαδρομή 4,55 km.
 
Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Dani Sordo με Citroen DS3 WRC, με τον Thierry Neuville να είναι μια ανάσα πιο αργός με το Ford Fiesta και να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
 
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Sebastien Ogier, ο οποίος με νίκη στη Γερμανία εξασφαλίζει το πρωτάθλημα για τη φετινή χρονιά, σημείωσε το τέταρτο ταχύτερο χρόνο με το VW Polo R, με τους Evgeny Novikov και Mikko Hirvonen να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.
 
Το επίκεντρο του αγώνα που ξεκινά επίσημα αύριο βρίσκεται στην πόλη του Trier, και περισσότεροι από 200.000 θεατές τον παρακολουθούν κάθε χρόνο.
 
Εξαιρετικά για φέτος και για πρώτη φορά από το 2002 που ο αγώνας μπήκε στο καλαντάρι του WRC, ο αγώνας θα βρεθεί στην πόλη της Κολωνίας για την πανηγυρική εκκίνηση την Πέμπτη το απόγευμα. Από εκεί και κατά τη διάρκεια της νύκτας, τα πληρώματα θα έχουν δύο ειδικές διαδρομές καλύπτοντας συνολικά 37,64 χιλιόμετρα. 
 
Τις επόμενες τρεις ημέρες ο αγώνας θα κινηθεί στις γνωστές από προηγούμενα χρόνια ειδικές  στην περιοχή του Mosel την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο μεταφέρεται σε αυτή του Saarland.
 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια το Σάββατο η ε.δ. Arena Panzerplatte μήκους 46 χιλιομέτρων που περνάει μέσα από την στρατιωτική βάση εκπαίδευσης Baumholder.  Την Κυριακή θα επιστρέψουν και πάλι στις διαδρομές μέσα στους αμπελώνες για να τερματίσουν και πάλι στην πόλη του Trier. 
 
Τα αποτελέσματα του shakedown του Ράλι Γερμανίας
1. Jari-Matti Latvala 2min 23.5sec 
2. Dani Sordo 2min 24.2sec
3. Thierry Neuville 2min 24.3sec
4. Sebastien Ogier 2min 24.9sec
5. Evgeny Novikov 2min 25.1sec
6. Mikko Hirvonen 2min 25.5sec
7. Mads Ostberg 2min 25.7sec
8. P-G Andersson 2min 26.3sec
9. Nasser Al-Attiyah: 2min 27.2sec
10. Michal Kosciuszko 2min 29.2sec. 
11. Martin Prokop 2min 30.0sec
12. Khalid Al Qassimi: 2min 31.4sec 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube