Ράλι Φινλανδίας: Πρώτη νίκη του Ogier σε σκανδιναβικό έδαφος

Ράλι Φινλανδίας: Πρώτη νίκη του Ogier σε σκανδιναβικό έδαφος

Σε έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, ο Sébastien Ogier με VW Polo R WRC πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί φιλανδικού εδάφους.

Ο Sébastien Ogier έδειξε από το τέλος της δεύτερης μέρας του αγώνα πως δύσκολα θα χάσει τη νίκη στο Ράλι Φινλανδίας. Μπαίνοντας στην τρίτη μέρα του αγώνα με προβάδισμα μεγαλύτερο του μισού λεπτού από το δεύτερο, θα μπορούσε να κόψει το ρυθμό του και να εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά δεν το έκανε.

Ο Γάλλος πετούσε με το VW Polo R στις ειδικές και την τελευταία μέρα του αγώνα, σημειώνοντας μάλιστα χρόνο ρεκόρ στη θρυλική ειδική Ouninpohja. Ο Ogier κέρδισε συνολικά τις 12 από τις 23 ειδικές του Ράλι Φινλανδίας και κατάφερε να προσθέσει το όνομα του στην λίστα με τους, μετρημένους στα δάκτυλα, μη σκανδιναβούς οδηγούς που καταφέρνουν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε ένα από τους διασημότερους αγώνες του WRC.

Ο Ogier μπορεί να ξεκαθάρισε από τα μέσα περίπου του αγώνα την πρώτη θέση, αλλά για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου πάλεψαν σκληρά οι Thierry Neuville και Mads Ostberg, αλλάζοντας συνεχώς μεταξύ τους θέσεις μέχρι το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Ouninpohja, όπου ο Ostberg είχε μια μικρή έξοδο και έχασε αρκετό χρόνο. Ο Neuville εξασφάλισε έτσι την δεύτερη θέση με τον Βέλγο να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το αξιοσημείωτο του φετινού αγώνα ήταν η ατυχία των Φιλανδών οδηγών, οι οποίοι παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στον αγώνα της πατρίδας τους. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην πολύχρονη ιστορία του σκανδιναβικού Ράλι όπου στο βάθρο των νικητών δεν ανέβηκε κάποιος Φιλανδός. Ο πρώτος Φιλανδός στο φετινό αγώνα ήταν ο Mikko Hirvonen που τερμάτισε στην 4η θέση και είχε τεθεί εκτός μάχης από την 2η μέρα του αγώνα. Νωρίς εκτός αγώνα, από την δεύτερη κιόλας ειδική, βρέθηκε και ο Jari –Mati Latvala, ο οποίος χτύπησε σε βράχο και κατέστρεψε την ανάρτηση του VW Polo R.

Ο Jari Ketomaa κέρδισε την κατηγορία WRC2 με Ford Fiesta R5 και ήταν 7ος στη γενική κατάταξη, ενώ ο Robert Kubica ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη του συμμετοχή στον φιλανδικό Ράλι και τερμάτισε στην 9η θέση της γενικής και στη 2η της κατηγορίας WRC2.

Επόμενος αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι Ράλι Γερμανίας που θα διεξαχθεί στις 22-25 Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα του Ράλι Φιλανδίας
Θέση  Οδηγός              Ομάδα          Χρόνος

 1.  Sébastien Ogier     VW             2h43m10.4s

 2.  Thierry Neuville    M-Sport Ford       +36.6s

 3.  Mads Ostberg        M-Sport Ford       +57.6s

 4.  Mikko Hirvonen      Citroën          +1m21.6s

 5.  Dani Sordo          Citroën          +6m08.5s

 6.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford     +8m39.7s

 7.  Jari Ketomaa        Autotek Ford   +11m19.2s*

 8.  PG Andersson        AT Ford         +11m41.5s

 9.  Robert Kubica       PH Citroën     +12m48.1s*

10.  Andreas Mikkelsen   VW              +13m42.0s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube