Ράλι Φινλανδίας: Ο Neuville πέρασε μπροστά, με πληγωμένη ανάρτηση ο Latvala

Ράλι Φινλανδίας: Ο Neuville πέρασε μπροστά, με πληγωμένη ανάρτηση ο Latvala

Σκληρές μάχες στη Φινλανδία με τον Neuville να περνά μπροστά και τον Ogier να πέφτει πίσω 2η ε.δ. του αγώνα

Ανατροπή στη δεύτερη κιόλας ειδική του Ράλι Φινλανδίας. Ο Ogier έκανε τον 5ο χρόνο της ειδικής πέφτοντας στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, την ώρα που ο Latvala βγήκε με τραυματισμένη ανάρτηση στον πίσω αριστερό.

Αιτία μια πέτρα σε μια δεξιά στροφή. Το πρόβλημα τώρα είναι αν θα μπορέσουν να επισκευάσουν τη βλάβη για να είναι αξιόμαχο το αυτοκίνητο για τις επόμενες ειδικές. Την ειδική (Torittu 1) κέρδισε ο Neuville με δεύτερο τον Ostberg και τρίτον τον Hirvonen, ενώ στη γενική κατάταξη Neuville και Hirvonen έχουν τον ίδιο χρόνο (7:07.4) με τον Ostberg να βρίσκεται πίσω τους μόνον ένα δέκατο του δευτερολέπτου και τον Ogier 0,9''.  H μάχη προβλέπεται συναρπαστική.

Στον τερματισμό της ειδικής ο Ogier είπε πως άκουσε για τον Latvala και έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του και έτσι βρέθηκε πίσω στη γενική κατάταξη. "Δεν είναι κάτι σοβαρό, συμπλήρωσε, είναι νωρίς ακόμη, όλος ο αγώνας είναι μπροστά μας".

Αντίθετα πολύ απογοητευμένος με την εξέλιξη του αγώνα γι' αυτόν έδειχνε ο Latvala. "Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε. Ήταν απλώς μια πέτρα που έκανε όλη τη ζημιά". Δεν ξέρω - συμπλήρωσε- τι ακριβώς έχουμε (υλικά εννοούσε) στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να το φτιάξουμε εκ των ενόντων, με δεδομένο ότι έχουμε ακόμη ειδικές μπροστά μας μέχρι το σέρβις παρκ. Θα προσπαθήσουμε αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει, κατέληξε. 

Ο Neuville στον τερματισμό της ειδικής δήλωσε: Γλυστρούσε πολύ. Δεν μπορούσα να βρω ρυθμό με βάση τις σημειώσεις, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε να κάνουμε έναν πολύ καλό χρόνο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube