Kalle Rovanperä: Στα 16 του χρόνια φλερτάρει με το WRC

Kalle Rovanperä: Στα 16 του χρόνια φλερτάρει με το WRC

Ο Malcolm Wilson τον θέλει στην M-Sport

Δεν έχει «πατήσει» ακόμη στα 17 και όμως ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον δύσκολο κόσμο του WRC. 
 
Γεννημένος την 1η Οκτωβρίου 2000 στη Γιουβάσκιλα της Φιλανδίας, ο Kalle Rovanperä, γιος του πρώην οδηγού ράλι Harri Rovanperä, έχει προκαλέσει με τις επιδόσεις του το ενδιαφέρον όλων όσοι αναζητούν νέα ταλέντα. Και ο Kalle είναι ένα γνήσιο ταλέντο.
 
Ο 16χρονος, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη της Red Bull, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το Fiesta WRC της M-Sport στην πίστα δοκιμών της ομάδας στη Βρετανίας, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του motorsport.com, την 1η Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλιών του, θα οδηγήσει και πάλι το αυτοκίνητο. 
Τις επιδόσεις του έχει ήδη εκτιμήσει ο Malcolm Wilson ο οποίος τον θέλει στην ομάδα και δεν αποκλείεται να του δώσει ένα αυτοκίνητο να πάρει μέρος στο Βρετανικό Ράλι φέτος. 
 
Στο μεταξύ, ο Kalle θα συμμετάσχει κανονικά στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε Λετονία και Φινλανδία, οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5 αλλά και σε εκείνον της Ιταλίας, στο μπάκετ ενός Peugeot 208 T16 R5 της ομάδας FPF Sport.
 
 
 
Όπως δήλωσε στο motorsport.com, o μάνατζέρ του Timo Jouhki, ο Kalle έχει λαμπρές προοπτικές για το μέλλον του και οι συζητήσεις που γίνονται για το ποιο αυτοκίνητο θα οδηγήσει είναι πολλές και με πολλές ομάδες. 
 
Επιπλέον θεωρεί ότι ο Kalle μπορεί να οδηγήσει αξιοπρεπώς ένα αυτοκίνητο WRC αλλά αυτό που προέχει είναι να μαζέψει όσο το δυνατό περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα και εμπειρία για να διαχειριστεί τις προκλήσεις που έχει μπροστά του, συμπληρώνοντας ότι οι συμμετοχές του με ένα αυτοκίνητο R5 είναι ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τον 16χρονο οδηγό. 
 
 
Από τη μεριά του, ο Malcom Wilson δήλωσε ξεκάθαρα πως θα ήθελε τον Kalle σε ένα από τα αυτοκίνητα της ομάδας στον αγώνα της Μ. Βρετανίας και στο British Rally Championship της επόμενης σεζόν. Αυτή τη στιγμή είπε, είναι ο πλέον πολυσυζητημένος νέος οδηγός στα Ράλι.
 
Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του Kalle προδιαγράφεται λαμπρό και αν κάποιοι λέτε ότι είναι ακόμη μικρός, σκεφτείτε για λίγο την ηλικία του Max Vertappen
Στις προηγμένες αγωνιστικά χώρες, τα αληθινά ταλέντα δεν χάνονται...  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube