Kalle Rovanperä: Το νέο αστέρι του WRC [video]

Kalle Rovanperä: Το νέο αστέρι του WRC [video]

Στα 16 του χρόνια πρωταθλητής Λετονίας - Τον κάλεσε ο Makinen να οδηγήσει το Yaris WRC

Πρέπει να είναι το DNA, δεν εξηγείται διαφορετικά. Γεννημένος την 1η Οκτωβρίου 2000 στη Γιουβάσκιλα της Φιλανδίας, ο Kalle Rovanperä, γιος του πρώην οδηγού ράλι Harri Rovanperä κέρδισε το πρωτάθλημα της Λετονίας.
 
Ναι, στα 16 του χρόνια ο Kalle έγινε ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός που κατακτά ανάλογο τίτλο. Ο πιτσιρίκος (που μόνον... πιτσιρίκος δεν είναι οδηγικά) κέρδισε 5 από τους οκτώ αγώνες του θεσμού και στους άλλους τρεις τερμάτισε δεύτερος. Στο πρώτο αγώνα οδήγησε ένα Škoda Fabia S2000 και στους υπόλοιπους ένα Škoda Fabia R5.
 
 
Τώρα θα ρωτήσετε γιατί ένας Φινλανδός πήγε να τρέξει στο πρωτάθλημα της Λετονίας και όχι στη χώρα του. Μα διότι στη Λετονία για να πάρεις μέρος στο πρωτάθλημα ράλι δεν απαιτείται να έχεις άδεια οδήγησης και ο Kalle λόγω ηλικίας δεν είχε βέβαια άδεια οδήγησης. Ετσι, μόλις ολοκλήρωνε μια ειδική διαδρομή, έδινε τη θέση του στον συνοδηγό του Risto Pietilainen ( ο οποίος ήταν και συνοδηγός του πατέρα του), για να οδηγήσει εκείνος στις απλές διαδρομές που ως γνωστόν γίνονται σε δημόσιους δρόμους ανοικτούς στην κυκλοφορία και στη συνέχεια, όταν έφταναν στην εκκίνηση της επόμενης ειδικής, άλλαζαν και πάλι μπάκετ. 
Λίγο κουραστικό αλλά άξιζε τον κόπο!


Η αγωνιστική εμπλοκή του Kalle Rovanperä ξεκίνησε κάπου στα 15 του χρόνια με το Citroen C2R2 
 
Το ταλέντο του Kalle δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητο και ο Tommi Makinen τον κάλεσε να οδηγήσει το νέο Toyota Yaris WRC, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο μικρός έγραψε πολύ καλούς χρόνους και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον Makinen. Όσοι τον ξέρουν λένε πως είναι απλά ζήτημα χρόνου να τον δούμε να αγωνίζεται στην... αντρική κατηγορία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kalle Rovanperä: Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά... [video]
 
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε πως ο πατέρας του Kalle, o Harri Rovanperä είχε συμμετάσχει στο WRC με τη Seat από το 1997 έως το 2000, με την Peugeot από το 2001 έως το 2004, με τη Mitsubishi το 2005 και με την Red Bull Škoda Team το 2006.

Δείτε τον Kalle Rovanperä να οδηγεί το Fabia 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube