H Pirelli επιστρέφει ως προμηθεύτρια ελαστικών στα Ράλι

H Pirelli επιστρέφει ως προμηθεύτρια ελαστικών στα Ράλι

Η Pirelli επιστρέφει από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από του χρόνου και θα γίνει η τέταρτη προμηθεύτρια εταιρεία μετά τις Michelin, Hankook και DMACK.

Στο περιθώριο του Ράλι Φινλανδίας που ξεκίνησε σήμερα, έγινε γνωστό ότι από το πρωτάθλημα του 2014 η Pirelli θα προστεθεί στις εταιρείες που προμηθεύουν με ελαστικά τις ομάδες του WRC.

Η ιταλική φίρμα, που τα τρία τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος της στην Formula 1, όπου είναι και η μοναδική προμηθεύτρια ελαστικών του πρωταθλήματος, θα επιστρέψει στα Ράλι, πλαισιώνοντας τις Michelin, Hankook και DMACK, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα σε ποια κατηγορία θα εμπλακεί. Υπενθυμίζουμε πως η Pirelli ήταν επίσημος προμηθευτής τους WRC από το 2008 έως το 2010, ενώ το 2011 και 2012 προμήθευε με ελαστικά την κατηγορία WRC Academy.

«Προφανώς είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ο ανταγωνισμός του χρόνου θα αυξηθεί στους τέσσερις κατασκευαστές» δήλωσε ο Jarmo Mahonen, υπεύθυνος των Ράλι στη FIA. «Η επιστροφή της Pirelli είναι πολύ θετική για το σπορ και μαζί οι τέσσερις πλέον φίρμες θα προσφέρουν υψηλό ανταγωνισμό και περισσότερες επιλογές στους συμμετέχοντες».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube