To DRIVE στο Ράλι Φινλανδίας με τα φτερά της Red Bull! [video]

To DRIVE στο Ράλι Φινλανδίας με τα φτερά της Red Bull! [video]

Ισως ο πιο θεαματικός αγώνας του WRC! Το drive.gr θα είναι εκεί με τα φτερά της Red Bull στο πλαίσιο του διαγωνισμού που οργανώσαμε και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τη δράση. Προς το παρόν ας πάρουμε μια πρόγευση

Το μικρό διάλειμμα τελείωσε και το WRC επιστρέφει στη δράση με τον πιο θεαμτικό αγώνα του που δεν είναι άλλος από Ράλι Φινλανδίας, τον αγώνα που χαρακτηρίζεται από πολλούς και σαν το… Φινλανδικό Γκραν Πρι.

Οχι άδικα αν σκεφτούμε πως ο αγώνας χαρακτηρίζεται από χωμάτινες ειδικές αλλά με επιφάνειες που θυμίζουν πιο πολύ άσφαλτο, μεγάλος πλάτος του δρόμου, σημεία όπου η μέση ωριαία ταχύτητα είναι τριψήφια, και βέβαια τα περίφημα άλματα δεκάδων μέτρων! Μαζί με το Ράλι Σουηδίας χαρακτηρίζεται σαν ένας από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες του WRC και γι' αυτό οι Σκανδιναβοί οδηγοί έχουν σχεδόν πάντα τον πρώτο λόγο.

Επίκεντρο του αγώνα αποτελεί παραδοσιακά πλέον η πόλη της Jyvaskyla προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές.  Φέτος, ο αγώνας θα έχει και πάλι τριήμερη διάρκεια,  θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 3 του μηνός, με την κατατακτήρια ειδική να γίνεται την Τετάρτη το πρωί. Την πρώτη ημέρα, ο αγώνας πηγαίνει νότια προς το Lahti,περιλαμβάνοντας ειδικές όπως η Toritti και η Himos που έχουν να εμφανιστούν για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '80. Η Παρασκευή είναι η μεγαλύτερη σε μήκος ημέρα του αγώνα και περιλαμβάνει 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε ειδικές γνωστές από το 2012, με μοναδική διαφορά ότι οι ε.δ. Jukojarvi και Lankamaa θα πραγματοποιηθούν με αντίθετη φορά.

Η τελευταία ημέρα είναι "όλα τα λεφτά" αφού περιλαμβάνει την φημισμένη ειδική Ouninpojha. Διάσημη είναι και η σούπερ ειδική του Killeri στην οποία η οργανωτική επιτροπή επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους τυχερούς που θα βρεθούν εκεί. Μια από αυτές είναι ότι ο τετράκις παγκόσμιος  Tommi Makinen, θα αγωνιστεί σε αυτήν πριν από τα WRCars, οδηγώντας το Mitsubishi Lancer EVO III Gr.A. Παράλληλα, πριν την έναρξη της σούπερ ειδικής του φινλανδικού Ράλλυ, θα πραγματοποιηθεί αγώνας με crosskart, ανάμεσα σε εθνικές ομάδες των χωρών της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Φινλανδίας, στην οποία θα πάρουν μέρους και οι  Marcus Gronholm και Daniel Elena, αυτή τη φορά σε ρόλο οδηγού!

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε πλέον περάσει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με τους δύο επόμενους αγώνες ( Φινλανδία και Γερμανία) να είναι καθοριστικοί για την τελικη έκβαση. Ο Sebastien Ogier έχει ξεκάθαρο προβάδισμα και λογικά, αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα χαρίσει τον πρώτο τίτλο στη VW στην πρώτη κιόλας χρονιά της συμμετοχής της στο WRC. Θεωρητικά, οι αντίπαλοί του μπορούν να το κόψουν κάποιους βαθμούς στη Φινλανδία, ενώ στη Γερμανία ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Dani Sordo μια και ο αγώνας στην… Μέρκελ-land είναι ασφάλτινος και ο ισπανός θεωρείται πολύ καλός σε αυτήν την επιφάνεια. Υπομονή λοιπόν και σύντομα όλα θα ξεκαθαρίσουν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube