Δείτε και κυρίως ακούστε το Fiesta WRC του 2018, που πλέον λέγεται και Ford [video]

Δείτε και κυρίως ακούστε το Fiesta WRC του 2018, που πλέον λέγεται και Ford [video]

Ο Ogier δοκιμάζει το νέο Ford Fiesta WRC ενόψει της πρεμιέρας της σεζόν στο Ράλι Monte Carlo σε δύο εβδομάδες.

Τα τελευταία χρόνια το Fiesta WRC αναφέρονταν χωρίς τη λέξη Ford να προηγείται. Καθώς επίσημα το αυτοκίνητο ήταν ιδιωτικής ομάδας, της M-Sport. Η επιχείρηση του Malcom Wilson ήταν αυτή που είχε αναλάβει την εξέλιξη και υποστήριξη μετά τη διακοπή του εργοστασιακού προγράμματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Για πρώτη φορά μετά το 2012 όμως φέτος η ομάδα δηλώθηκε ως M-Sport Ford World Rally Team. Και το μπλε οβάλ ειναι πλέον μεγάλο ανάμεσα στα αυτοκόλλητα των χορηγών.

Η M-Sport είχε κάποια τεχνική (κυρίως) και οικονομική (λιγότερο) υποστήριξη από το εργοστάσιο, όχι όμως στα προ 2012 επίπεδα, όταν ουσιαστικά η ομάδα του Wilson ήταν τμήμα της Ford. Και φυσικά όχι στο σημερινό επίπεδο των Toyota, Citroen και Hyundai. Παρόλα αυτά φέτος η M-Sport πήρε τον τίτλο των Κατασκευαστών με το Fiesta, τον πρώτο ως ιδιωτική ομάδα. Και ο Sebastien Ogier τον τίτλο των Οδηγών, τον πρώτο της καριέρας του εκτός Volkswagen.

Είχαμε πει και παλαιότερα ότι η αποχώρηση της Ford από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross ίσως έγινε για να εξοικονομηθούν πόροι για το WRC. Ενώ πρόσφατο ρεπορτάζ από γαλλικά μέσα στο οποίο είχαμε αναφερθεί αφορούσε επικοινωνία μέσω δηλώσεων στον Τύπο του Ogier με το εργοστάσιο και έδειχνε ότι τα μηνύματα είχαν παραδοθεί και γίνει αντιληπτά, ώστε να δρομολογηθούν στο παρασκήνιο οι εξελίξεις.

Ο Γάλλος πέντε φορές πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής είχε πει ότι δύσκολα θα έμενε στην βρετανική ομάδα χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη. Ότι τελικά αποφάσισε να συνεχίσει με το Fiesta και την M-Sport δείχνει ότι η Ford πείστηκε να βάλει το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη και να βοηθήσει προκειμένου το Fiesta και ο Ogier να είναι σε θέση να διεκδικήσουν τον τίτλο και το 2018. Μια χρονιά που τόσο η Citroen όσο και η Toyota θα εντείνουν τις προσπάθειές τους. Ενώ η Hyundai έρχεται με την φόρα του 2017, μια σεζόν στην οποία έτσι κι αλλιώς ήταν κοινώς αποδεκτό ότι είχε το καλύτερο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube