Rally Dakar: Ξεκίνημα με εκπλήξεις, αλλά είναι ακόμη αρχή… [video]

Rally Dakar: Ξεκίνημα με εκπλήξεις, αλλά είναι ακόμη αρχή… [video]

Πλήθος κόσμου στην εκκίνηση του αγώνα στην Αργεντινή- Δείτε ποιοι προηγούνται μέχρι στιγμής

Στην πόλη Rosario της Αργεντινής πήρε εκκίνηση το Dakar του 2014 με την πρώτη διαδρομή να είναι αυτή των 180 χλμ. Rosario- San Luis.

Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στην τελετή εκκίνησης του αγώνα αλλά και στα πρώτα χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Η ολοκλήρωση της ημέρας βρήκε στα αυτοκίνητα στην πρώτη θέση τους έμπειρους Πορτογάλους Carlos Sousa-Migel Ramalho στο τιμόνι του κινεζικού Haval της Great Wall (φωτό), οι οποίοι ξέφυγαν εκμεταλλευόμενοι τις… αψιμαχίες των ΜΙΝΙ. Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 11 δευτερολέπτων βρέθηκαν οι Terranova-Fiusa με MΙΝΙ και στην 3η με διαφορά 47 δευτερολέπτων από την κορυφή ολοκλήρωσαν οι Αl Attiyah-Cruz επίσης με MΙΝΙ.



Στην τέταρτη θέση και με διαφορά ενός λεπτού και 15'' βρίσκεται ένα άλλο ΜΙΝΙ με τους Roma - Perin, ενώ οι Sainz-Gottschalk με το Buggy της Red Bull βρίσκονται στην πέμπτη θέση με τους πολυνίκες Peterhansel-Cottret (ΜΙΝΙ) να κλείνουν την πρώτη εξάδα, όντας 4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα από την κορυφή.
Βέβαια όλα αυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αφού μπροστά μας έχουμε τον ατελειώτο μαραθώνιο στον οποίο τα πάντα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή με την κατάταξη να ανατρέπεται μέχρι να… ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου.

Εκπλήξεις είχαμε και στην κατηγορία των μοτοσικλετών, όπου οι συνήθεις ύποπτοι Coma και Despres φαίνεται να έχουν απέναντί τους τον Ισπανό Barreda, που τερμάτισε πρώτος την πρώτη ημέρα με τη Honda του. Στην τέταρτη θέση μια ακόμη έκπληξη, ο Γάλλος Alain Duclos με Sherco. Στην κατηγορία των φορτηγών οι Ρώσοι της Kamaz κρατούν προς το παρόν την κορυφή. Στα quads ο Χιλιανός Casale τερμάτισε την πρώτη ημέρα μπροστά από τον περυσινό νικητή Patronelli. Να σημειώσουμε πως και οι δύο τρέχουν με Yamaha.


Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα 6 Ιανουαρίου με τη διαδρομή San Rafael -San Juan, η οποία περιλαμβάνει 301 χλμ. ειδικών διαδρομών. Mε την διαφορά της ώρας, αποτελέσματα θα έχουμε αύριο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube