Πρώτες δοκιμές σε πίστα της ηλεκτρικής Formula E

Πρώτες δοκιμές σε πίστα της ηλεκτρικής Formula E

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Formula E έκανε ένα επιτυχημένο πρώτο τεστ στην πίστα La Ferte Gaucher της Γαλλίας

Το Spark_Renault SRT_01E το οδηγούσε ο παλιός πιλότος Formula 1, Lucas di Grassi, που θα έχει την ευθύνη των πρώτων δοκιμών εξέλιξης.

Ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε 40 γύρους στην πίστα, σε δύο μέρες, με ένα μονοθέσιο εφοδιασμένο με μπαταρία 50 kW, που είναι το ένα τέταρτο της ισχύος των 200 kW που θα έχουν τα κανονικά μονοθέσια στους αγώνες.

«Είναι φοβερό συναίσθημα το να οδηγείς το μονοθέσιο της Formula E για πρώτη φορά», δήλωσε ο Di Grassi. «Θέλω να βεβαιώσω όλους τους οδηγούς ότι θα διασκεδάσουν πολύ με αυτό το αυτοκίνητο. Ακόμα και με μόλις το ένα τέταρτο της δύναμης, έχει πολλή πρόσφυση και το ηλεκτρικό μοτέρ παράγει τεράστια ροπή».

Ο επικεφαλής της Formula E, Alejandro Agag, πρόσθεσε: «Αυτή η πρώτη δοκιμή ήταν μια ιστορική στιγμή για το πρωτάθλημα και είμαστε ενθουσιασμένοι από το πώς πήγε. Πιστεύουμε ότι ομάδες, οδηγοί και οπαδοί θα λατρέψουν την εμφάνιση και τον ήχο.

«Τώρα ο Frederic [Vasseur, ο πρόεδρος της Spark Racing Technology που φτιάχνει τα μονοθέσια] και η ομάδα του, μαζί με τον Lucas, θα αρχίσουν να βάζουν χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο, με στόχο την αντοχή και αξιοπιστία του. Είναι μια πολύ συναρπαστική εξέλιξη και αδημονούμε για τον πρώτο αγώνα στο Πεκίνο, το Σεπτέμβρη του 2014, να δούμε και τα 20 μονοθέσια έτοιμα στο grid».

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα Formula E θα γίνει σε προσωρινά σιρκουί, σε δρόμους μεγαλουπόλεων του κόσμου, όπως το Λονδίνο, η Ρώμη, το Βερολίνο, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, το Πεκίνο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μπουένος Άιρες, η Μπανγκόκ και η Πουτρατζάγια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube