O Mad Mike και το Mazda RX-8 των 1.000 PS δεν ισιώνουν πουθενά! [video]

O Mad Mike και το Mazda RX-8 των 1.000 PS δεν ισιώνουν πουθενά! [video]

Αυτό ακριβώς! Ο Ken Block δεν είναι ο μόνος pro drifter που φτιάχνει video για να μας δείχνει το ταλέντο του.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Mad Mike Whiddett με το Mazda RX-8 BADBUL των 1.000 ίππων περνά το Franschhoek Pass.

Το Fran-τι; Το Franschhoek Pass είναι η πιο παλιός δρόμος στη Ν. Αφρική και όπως μας δείχνει ξεκάθαρα το video, και ένας από τους πιο όμορφους που υπάρχουν στη χώρα αυτή. Ο κόσμος είναι γεμάτος από γραφικές διαδρομές, ιδανικές για να ξεσκίσεις ένα αυτοκίνητο, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, ακόμα κι αν το κάναμε δεν θα μας ήξερε ούτε η μάνα μας και το πολύ πολύ να μπαίναμε στη λίστα των κολλητών μας.

Και αυτό διότι δεν είμαστε επαγγελματίες ντρίφτερ, με «συμβόλαιο» της Red Bull, όπως ο Mad Mike. Ο Νεοζηλανδός άσσος του ντριφτ και το τροποποιημένο Mazda RX-8, που χαϊδευτικά αποκαλείται BADBUL, δρόμο πήραν και δρόμο άφησαν μέχρι που βρήκαν αυτό το δρόμο που κάποτε λεγόταν «Olifantshoek», το «στέκι των ελεφάντων» δηλαδή επειδή προφανώς παλιότερα εκεί σύχναζαν τα συμπαθητικά παχύδερμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Mike Whiddett ντριφτάρει στη «Μαγική Πλατεία» [video]

Στο μεταξύ, όπως συμβαίνει συνήθως, οι άνθρωποι κατέλαβαν το χώρο οπότε ελέφαντες δεν πρόκειται να δεις, αλλά ο τόπος παραμένει όμορφος, έστω και χωρίς τα υπέρβαρα τετράποδα. Είμαστε δε σίγουροι ότι ο Τρελο-Μάικ που βρέθηκε εκεί δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να μας δώσει μια εμπειρία, βλέποντας το μαγευτικό τοπίο –από πού αλλού;- από τα πλαϊνά παράθυρα του RX-8.

Οι παραγωγοί του video δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας δώσουν, να πατήσουν πάνω σε ένα σενάριο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ποιος νοιάζεται; Το μόνο που θέλουμε είναι ο Mad Mike να στύψει το BADBUL και να φτάσει στο τέρμα με τις ζάντες.

Και το κάνει! Αλλά πιο πολύ στο κλιπ μας φτιάχνει εκείνη η ανώφελη πλαγιολίσθηση όπου ο πίσω προφυλακτήρας του BADBUL ξύνει την μπαριέρα και αποτελεί το τοπ πλάνο του video. Κάτι που αποτελεί μεγάλο κοπλιμέντο, καθώς όλο το κλιπάκι είναι από φλικ σε φλικ, με πανέμορφες φάσεις που δεν ξέρεις ποια να ξεχωρίσεις.

Και το απίθανο στην αρχή του κλιπ είναι οι συμβουλές του τοπικού παππού που πρέπει να τις ακολουθήσετε κι εσείς αν βρεθείτε στη Ν. Αφρική: «Μην ταΐζεις τους μπαμπουίνους. Είναι παλιοκαθάρματα»! Αλλά και στο τέλος του video που ρωτά τον Mad Mike γιατί άργησε. Για να πάρει την απάντηση, «πήρα το μακρύ δρόμο»!

Απολαύστε το!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube