Ο Loeb αγόρασε το Peugeot 208 T16 του ρεκόρ στο Pikes Peak

Ο Loeb αγόρασε το Peugeot 208 T16 του ρεκόρ στο Pikes Peak

Ο Sebastien Loeb έκανε δικό του το Peugeot 208 T16 με το οποίο o ίδιος αγωνίστηκε το 2013 και έσπασε το ρεκόρ του Pikes Peak.

Ο Sebastien Loeb αγόρασε το αυτοκίνητο με το οποίο αγωνίστηκε το 2013 στην θρυλική ανάβαση Pikes Peak, το Peugeot 208 T16 με το οποίο άλλωστε έκανε και το απόλυτο ρεκόρ της διαδρομής.

Αυτά είναι καλά νέα για τον Γάλλο εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC. Τα καλύτερα για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ότι δεν το πήρε για να το βάλει σε Μουσείο ή έκθεση. Αλλά σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στη Γαλλία.

Ο Loeb οδήγησε πρόσφατα το αυτοκίνητο σε μια σύντομη δοκιμή στην πίστα Anneau du Rhin, στην Αλσατία: «Ονειρευόμουν να αποκτήσω αυτό το αυτοκίνητο. Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που η Peugeot αποφάσισε να μου το δώσει. Είναι ένα μάλλον… περίπλοκο αυτοκίνητο στην οδήγηση, αλλά δεν άργησα να “συνεννοηθώ” μαζί του. Η αίσθηση πίσω από το τιμόνι του 20 Τ16 Pikes Peak είναι μοναδική. Στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε, στο βουνό. Οι μηχανικοί το έχουν φροντίσει ιδανικά».

Δείτε ακόμη Pikes Peak 2013: Sebastien Loeb on board video

Εκτός από αυτή την πρώτη δοκιμή ο Loeb θα οδηγήσει το αυτοκίνητο ξανά σε ένα event στην Αλσατία, για τους Γάλλους fans της Peugeot, τους δικούς του και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα. Είναι μέσα στις επιθυμίες και στις προτεραιότητές του να ανταποδώσει στους συμπατριώτες του την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το κτήνος που είχε ετοιμάσει η Peugeot Sport για το Pikes Peak το 2013 κινείται από έναν twin-turbo κινητήρα που έχει τις ρίζες του στο αγωνιστικό πρωτότυπο LMP1 Peugeot 908. Και βγάζει ούτε λίγο ούτε πολύ, 900 ίππους. Ο χρόνος του Loeb ήταν 8’13”878, ρεκόρ που ακόμη παραμένει ακατάρριπτο.

Πηγή Motorsport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube