Pikes Peak 2013: Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Λεμπ

Pikes Peak 2013: Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Λεμπ

Ο Γάλλος οδηγός σημείωσε με το Peugeot 208 T16 νέο ρεκόρ στη φημισμένη διαδρομή

Ο Sebastien Loeb ολοκλήρωσε πριν από λίγα λεπτά την προσπάθειά του στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak. Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σταματώντας το χρονόμετρο στα 8' 13" 878 και σημείωσε νέο ρεκόρ για τη διαδρομή.

Ο χρόνος του Γάλλου οδηγού ήταν 1 λεπτό και 33 δευτ. ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειώσει ο Ρις Μίλεν στον περσινό αγώνα με ένα αγωνιστικό Hyundai Genesis Coupe. Ο Μίλεν συμμετείχε και στον φετινό αγώνα με την Hyundai. Βελτίωσε το περσινό χρόνο του αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Loeb, από τον οποίο ήταν 45" πιο αργός στην φημισμένη διαδρομή των 19,9 km και των 156 στροφών.

«Είναι μαγευτικό, απίστευτο εάν σκεφτείς όλη την προετοιμασία που κάναμε για αυτή την ανάβαση. Νόμιζα ότι ένας χρόνος γύρω στο 8:15 με 8:20 θα ήταν ένας καλός χρόνος άρα είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα έναν ακόμα καλύτερο. Πάνω απ’ όλα βέβαια είμαι χαρούμενος που έφτασα στο τέλος. Η πίεση ήταν μεγάλη και έπρεπε να είμαι προσεκτικός διότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνεις λάθος σε ένα τέτοιο αγώνα. Υπήρχε μεγάλη πίεση διότι ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα από την Peugeot και ήθελα να πετύχουμε το στόχο μας» ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο Λεμπ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube